Binnenkijken in het Sex & The City meets Amsterdam appartement van Doortje

Geschreven door:

Doortje

Gek op warme kleuren, een spannende mix aan materialen en een uitgesproken style. Gek op een sjieke horeca-style. Interieurstylist en contentcreator.

Eclectisch en klassiek – Sex & The City meets Amsterdam: zo zou Doortje (26) haar woonstijl typeren. Samen met Luc (28) bewoont ze een huurhuis in onze hoofdstad. Inspiratie vindt Doortje overal: van beelden op Pinterest tot kledingdessins. ,,Ik ben heel trots dat ik dit huurhuis eigen heb kunnen maken.”

Hotel chique huurwoning

Doortje: ,,Voor ik hier woonde, had ik een appartement op de verdieping hierboven. In die tijd werd mijn huidige appartement verbouwd. Het was een bouwval – compleet onbewoonbaar. De huisbaas liet mij meedenken over de verbouwing omdat het andere appartement vrij kwam. Heel gaaf. Ik koos destijds voor een kleinere badkamer en een grote keuken. Daar heb ik nu veel plezier van. Ik ben er trots op dat we dit huis stap voor stap eigen hebben kunnen maken, ondanks dat het een huurwoning is. Luc en ik zijn hier heel gelukkig. Ik leef graag in het nu – en zo genieten we ook van dit huis. Al weten we ook dat er een dag kan komen dat we alles weer moeten witten als we (moeten) verhuizen.”

hotel-chique-behang-doortje-thuisbijdoor
hotel-chique-behang-doortje-thuisbijdoor

Puntjes op de i

,,Toen ik dit appartement betrok was de basis in orde. De keuken, badkamer en vloer zaten erin. Zelf heb ik het schilderwerk gedaan, het huis ingericht, de muren voorzien van behang, sierlijsten opgehangen en het balkon opgeknapt. Op dit moment staan er geen nieuwe projecten op de planning, maar op mijn wensenlijstje is nog niet alles afgevinkt. Zo zou ik graag een nieuwe vloer willen en andere raambekleding.”

hotel-chique-appartement-doortje-thuisbijdoor

Warm en kleurrijk

,,Mijn woonstijl is warm, kleurrijk en een beetje hotel chique. Klassiek en City Girl zijn ook termen die ik graag gebruik. Luc laat mij gelukkig mijn gang gaan qua interieurkeuzes. Dat is heel fijn. Mocht hij het ergens echt niet mee eens zijn, dan hou ik daar uiteraard rekening mee.” Lachend: ,,Ik luister ook naar zijn wensen.”

doortje-thuisbijdoor

,,Mijn woonstijl is warm, kleurrijk en een beetje hotel chique.

Doortje

Favoriete spullen

,,De fijnste plek in huis vind ik bij uitstek de oranje bank. Deze staat middenin de kamer, naast de schouw. Mijn favoriete items zijn mijn vaas met citroenen, de schilderijen van mijn schoonmoeder en de antieke eettafel die van mijn opa en oma is geweest. Deze spullen zullen altijd met mij mee verhuizen.”

wanddecoratie-doortje-thuisbijdoor
hotel-chique-woonkamer-doortje-thuisbijdoor

Mijn stijl in huis brengen? | Ontdek mijn stijladviezen

Hometour op papier

,,Wanneer je onze mini hal van twee vierkante meter binnenstapt, zie je twee deuren. De ene deur gaat naar de badkamer, de andere deur leidt je naar de rest van het huis. De mogelijkheden voor de hal zijn beperkt, maar ik wilde er wel wat moois van maken. Ik koos ervoor om de hal donkerpaars te schilderen en combineerde een sierlijst met een mooi behang van Annett Weelink.”

,,Onze keuken is groen met gouden greepjes. Ik schilderde ‘m zelf, anderhalf jaar geleden. Met het resultaat ben ik nog elke dag blij. De wanden en het plafond zijn ook groen, maar een paar tinten donkerder dan de kastjes. Vanuit de keuken loop je naar de woonkamer, daar staat een oranje bank met een vloerkleed van Sissy-Boy. Ik koos voor een vintage salontafeltje van glas en een paarse fauteuil om de zithoek af te maken. Op de muren vind je een combinatie van verf en behang.”

doortje-kruisheer-thuisbijdoor

Onze keuken is groen met gouden greepjes. Ik schilderde ‘m zelf, anderhalf jaar geleden. Met het resultaat ben ik nog elke dag blij.

Bescheiden optrekje

,,Omdat we een bescheiden optrekje hebben, staat er één tafel in huis. Die is multifunctioneel: Luc en ik gebruiken ‘m om aan te werken, te eten, lezen, borrelen… Aan de woonkamer grenst ook onze slaapkamer, die je via de en suite deuren bereikt. Typisch Amsterdams! De slaapkamer kreeg een donker kleurtje – en ook het plafond nam ik mee. Onze slaapkamer kenmerkt zich door het warme kleurgebruik en de hotel chique sfeer. Als finishing touch heb ik sierlijsten aangebracht nadat ik hier kwam wonen.”

hotel-chique-slaapkamer-doortje-thuisbijdoor
profielfoto-doortje-thuisbijdoor

,,Koop niet alles in dezelfde winkel maar varieer in materialen en kleuren uit dezelfde range.”

CREËR EEN HOTEL CHIC INTERIEUR

met de stijladviezen van Doortje

Doortje

Meet the author: Doortje

Als interieurstylist en content creator ben ik in het dagelijks leven voor zeker 80% met interieur bezig. Wat een feestje! In mijn mijn stijladviezen vind je een fijne mix aan warme (en frisse) kleuren, veel tips voor de afstyling en natuurlijk mooie meubels. Ook geef ik je veel tips voor het inrichten van je huis vanuit mijn ervaring als interieurstylist. Bijvoorbeeld waar je op moet letten voor een fijne basis, wat vormen doen voor je interieur en hoe je een interieur luchtig houdt.

Als je twijfelt over een bepaald kleurenpalet, koop dan (bijvoorbeeld) een vloerkleed waar alle kleuren die je mooi vindt in voorkomen. Voer die kleuren door in de rest van de ruimte, je hebt dan sowieso een mooi geheel!

Join the club for endless inspiration & freebies

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de shop