Binnenkijken in de sfeervolle nieuwbouwwoning van Greet

Geschreven door:

Greet

Gek op de rust, natuur en warmte in huis. DIY's ben ik ook dol op! Woonwinkelen is mijn grootste passie. Naast adviezen geven maak ik interieurcursussen.

De overstap van een karakteristieke jaren ’30 woning naar een betonnen nieuwbouwhuis was voor Greet en Maurice best even wennen. Hoe geef je sfeer aan een pand zonder paneeldeuren, glas-in-loodramen of mooie plafonds? Greet liet zich inspireren door haar nieuwe, donkere kozijnen en bedacht een interieurplan voor hun eigen huis. Met succes. ,,We voelen ons steeds meer één met deze woning.”

Sfeer creëren in een nieuwbouwwoning

Greet: ,,Sfeer creëren in ons nieuwe huis was voor ons de grootste uitdaging. Inmiddels wonen we hier een jaar en gaat het steeds meer eigen voelen. Plannen komen beter samen, puntjes worden op de i gezet en kleuren aangepast. Alles voelt nu als een warme jas. Met de donkere kleur van onze kozijnen in het achterhoofd ben ik gaan brainstormen. Ik kwam uit bij tinten als zwart, beige, off-white en donkerbruin. Maurice is fan van de Japandi-stijl en zou nog wel wat meer donkere kleuren willen. Ik neig meer naar licht, in een ruimte met donkere kleuren voel ik me eigenlijk niet zo gelukkig. Kleur vind je wel weer terug in mijn boeketten of kledingstijl.”

sfeervolle-nieuwbouwwoning-greet-styleandsugar
sfeervolle-nieuwbouwwoning-greet-styleandsugar

Klusplanning

,,Onze nieuwbouw woning werd casco opgeleverd. We hebben beneden de vloeren en muren laten doen, boven hebben we alles zelf gedaan. Dit jaar willen we de zolder – dakkapel en overloop – aanpakken. De afgelopen tijd hebben we gespaard om met nieuwe klussen te starten. Ook de tuin maken we af en de hal beneden moet geschilderd worden.” Lachend: ,,Klaar met klussen zijn we denk ik nooit. Dat is direct ook mijn belangrijkste advies: koop niet alles in een keer, maar neem de tijd. Voel aan wat jouw woning nodig heeft en stem je behoeften daarop af. Spaar voor mooie items die je interieur afmaken. Een huis inrichten heeft tijd nodig.”

sfeervolle-nieuwbouwwoning-greet-styleandsugar

Fijne plek

,,De fijnste plek in huis vind ik onze ruime woonkamer met lattenwand. Ook de eettafel, straks met uitzicht op de groene tuin, is favoriet. Mijn stijl herken je aan een frisse, lichte basis in combinatie met materialen als wol, katoen en verschillende kleuren hout. Ik hou van subtiele patronen – of dat nu als behang op de muur is of als kussenhoes op de bank. Mijn Georges Store lamp en piano zijn favoriete interieurstukken: die zal ik niet gauw weg doen.”

greet-styleandsugar-profielfoto

,,De fijnste plek in huis vind ik onze ruime woonkamer met lattenwand.”

Greet

Hometour op papier

,,Je komt ons huis binnen in een smalle hal met rechts het toilet en de trap naar boven. Via de hal bereik je de keuken, waar een zwart keukeneiland van tweeënhalve meter lang de aandacht trekt. We kozen voor een bronzen kraan en messing hanglampen. De witte keukenkastjes en het aanrechtblad van composiet maken het geheel af. Oh – en ik heb ook een koffiecorner.”

,,In de woonkamer vind je een grote XXL hoekbank en een draaistoel in Japandi-stijl. De tv hangt aan een lattenwand. De vakkenkast hebben we zelf gemaakt. In onze eethoek vind je een enorme tafel – zo groot als het kookeiland – met zachte stoffen van velours. Aan de muur hangt een mooi wandkleed. We eten aan deze tafel, maar ik gebruik ‘m ook om aan te werken. Daarnaast worden hier ook spelletjes gespeeld en zitten we hier regelmatig te tekenen of te knutselen.”

sfeervolle-nieuwbouwwoning-lichte-keuken-greet-styleandsugar
sfeervolle-nieuwbouwwoning-eethoek-greet-styleandsugar

Mijn stijl in huis brengen? | Ontdek mijn stijladviezen

De trap op

,,Op de eerste verdieping hebben we drie slaapkamers, waarvan er twee als dusdanig gebruikt worden. De derde kamer fungeert als kantoor voor Maurice.

Qua accessoires heb ik gekozen voor messing en donkere materialen. Een mooi contrast met de gietvloer. Naast onze kamer slaapt Nore. Zij heeft een echte meisjeskamer met oudroze, vlaggetjes, een lief poppenhuis en een donker, houten bed. Ook de badkamer vind je op de eerste verdieping. Deze is nog niet helemaal naar wens: bij het leveren van de badkamertegels bleken de vloertegels veel te donker te zijn. Als ons budget het toelaat wil ik hier graag beton ciré. Maar eerst de zolder aftimmeren en de tuin afmaken…”

roze-meisjeskamer-greet-styleandsugar

Naast onze kamer slaapt Nore. Zij heeft een echte meisjeskamer met oudroze, vlaggetjes, een lief poppenhuis en een donker, houten bed.

Woondroom

,,Het meest trots ben ik op het feit dat dit huis na amper een jaar al zo eigen is. Het voelt echt als thuis. Wij weten steeds beter wat bij dit huis past en hoe we het willen vormgeven. Zoiets heeft echt tijd nodig. Mijn grootste woondroom is vrijstaand wonen – ergens in een woonboerderij tussen het groen. Dat lijkt me fantastisch.”

slaapkamer-houten-latjeswand-hoofdbord
frame-tv-japandi-slaapkamer
sfeervolle-nieuwbouwwoning-greet-styleandsugar

CREËR EEN SFEERVOL INTERIEUR

met de stijladviezen van Greet

Greet

Meet the author: Greet

Ik ben hier om jou te helpen van je huis een warm thuis te maken! Ik ben dagelijks hard aan het werk met de mooiste interieurs en heb veel ervaring opgedaan als stylist maar ook met Instagram marketing. Je kunt in mijn adviezen een mix van Japandi meets Scandi vinden, veel hout en warmte maar vooral een spannende maar rustige combinatie. Ga je voor een van mijn stijladviezen dan kun je een plan verwachten waarmee je vooruit kunt, wat tijdloos is. En waar jij helemaal gelukkig van gaat worden. Neem een kijkje in mijn stijladviezen!

De basis van je huis is je vloer, gordijnen en bijv de kleur van je keuken. Daar ga je stap voor stap meubels, materialen, kleur en warmte aan toevoegen voor een mooi geheel.

Join the club for endless inspiration & freebies

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de shop