Binnenkijken in het interieur met mediterrane sfeer van Sanne

Geschreven door:

Sanne

Ik hou van Marrakech, van warme kleuren, natuurlijke materialen, rust in huis, met wel plek voor mooie eyecatchers. En ik durf te proberen.

Een huis met een vakantievibe – dat was het uitgangspunt van Sanne (36) voor de oude drukkerij die zij en haar gezin sinds maart van dit jaar bewonen. Ze streken, na meerdere verhuizingen in een korte tijd, neer in hartje Haarlem. Het was al redelijk af, maar met kalkverf drukte ze echt haar stempel op het pand. ,,Als ik hier binnenkom denk ik nu: yes, dit is ons huis!”

Huis met mediterrane sfeer

Sanne: ,,Onze vorige verbouwing, een voormalige school in Vogelenzang, was een enorm project en naar ons idee nooit helemaal af. De verbouwing was lang en intens, dat wilden we nu niet meer. Dit huis was voor een groot deel al naar onze smaak. Mooi. We hebben eigenlijk maar een paar aanpassingen hoeven doen. Zo heb ik alles geverfd met kalkverf – een matte verf die je met een speciale techniek op de muur aanbrengt. Daarnaast hebben we een bad laten plaatsen in de ruimte waar eerst een washok zat en lieten we een muurtje doorbreken. Voor de mediterrane sfeer hebben we een ronde boog gemaakt en kozen we voor twee stalen puien.”

interieur-mediterrane-sfeer-sanne-enstijl
stalen-deuren-woonkamer-sanne-enstijl

Liefde voor Marrakech

,,Het meest trots ben ik op de fijne vakantiesfeer die het huis heeft gekregen. We wonen er pas net. Mari vindt mijn smaak gelukkig mooi. Hij houdt van planten – veel planten. Die hebben we in dit huis dan ook. Al is het grootste deel nep. Een van mijn volgende projecten is wat ik de tuinkamer noem. Ik heb plannen om er een soort ‘Le Jardin’, een knipoog naar een restaurant in Marrakech, van te maken. De tuinkamer heb ik groen geverfd, net als de riad deuren daar. Die zal ik niet zo snel meer weg doen: ze doen me denken aan Marokko – een land waar ik verliefd op ben sinds de eerste keer dat wij daar waren.”

bohemian kunst

Fijn plekje

,,De fijnste plek in huis vind ik de keuken en de eetkamer. Het is er ruim. Ook de woonkamer is naar mijn zin: je kunt er heerlijk rustig zitten en hebt totaal niet het gevoel dat je middenin de stad bent. Als we toch bezig zijn: ook de slaapkamer is favoriet. Net als in het vorige huis kozen we hier voor een badkamer en suite. Klaar met verhuizen en verbouwen zijn we overigens niet: mijn droom is wonen in Nederland én een huisje in het buitenland. Spanje zou ik dan wel tof vinden. In zo’n oude finca, met palmbomen…”

marmeren-keuken-kalkverf-muur-sanne-enstijl

,,De fijnste plek in huis vind ik de keuken en de eetkamer. Het is er ruim.

Sanne

Hometour op papier

,,Treed binnen via de prachtige, ruime en chique hal met hele hoge plafonds. Via de hal bereik je de keuken met een marmeren bar. Door de warme kleuren op de muur voelt de grote ruimte heel sfeervol aan. Een ideale plek voor een feestje – die keuken van ons. In de woonkamer staat een heerlijke plofbank, een televisie (ook niet onbelangrijk) en als eyecatcher een toffe (nep)palm in een Marokkaanse pot.”

,,In dit huis hebben we twee eethoeken, waarvan we er eentje het liefst gebruiken. We tafelen aan de eethoek in de keuken, maar hier wordt ook geknutseld, feestjes gegeven, borrels gehouden… Mari en ik regelen aan die tafel ook de administratie. We zitten er eigenlijk altijd, de andere eethoek is er meer voor de sier.”

rechthoekige eettafel
marmeren-keuken-sanne-enstijl

Vakantiesfeer

,,Onze woning is gelijkvloers, we hebben dus geen trap naar boven. Alles is op de begane grond en dat voelt heel fijn, knus en dicht bij elkaar. We hebben in totaal drie slaapkamers – voor ons en de kinderen hebben een eigen ruimte. Daarnaast hebben we nog een opbergkamer. Wat onze slaapkamer typeert is het boogje dat we erin hebben laten maken. Vanaf het bed kun je het bad zien. Boven ons bed hangt een klamboe van Numero 74. Deze ruimte ademt de vakantiesfeer die zo typerend is voor mijn stijl.”

Kinderkamers

,,Ik vind met name de slaapkamer van Jip goed gelukt, hier heb ik de kleuren gebruikt die we in de woonkamer ook hebben. Het bed is door Mari zelf gemaakt: hij heeft platen hout op maat laten zagen en aan een ander, bestaand model gemonteerd. Het resultaat is heel tof geworden, vind ik. De kamer van Bo is wat industriëler, met een stuk bakstenen muur. Heel luxe voor een gozer van 8 jaar.” 

verhoogd-bed-jongenskamer-sanne-enstijl

Het bed is door Mari zelf gemaakt: hij heeft platen hout op maat laten zagen en aan een ander, bestaand model gemonteerd. Het resultaat is heel tof geworden, vind ik.

Badkamer

,,De badkamer die aan onze slaapkamer grenst is mijn trots. Het was eerst een washok, met wat passen en meten is het een mini wellness geworden. Het boogje maakt dat gevoel helemaal af. De andere badkamer was al in goede staat, wel wat te industrieel naar mijn smaak. De basis, van grijs beton ciré, heb ik aangevuld met spiegels en mooie accessoires. Oogt gelijk al heel anders.”

Fotografie door Lotte van Uittert

sanne-enstijl

,,Probeer! Als het niet bevalt of het kan beter, dan probeer je het gewoon opnieuw…”

WAAN JE THUIS IN VAKANTIESFEER

met de stijladviezen van Sanne

Sanne

Meet the author: Sanne

Als stylist en owner van enstijl ben ik de hele dag bezig met mooie beelden maken. Of dat nou is voor een gezin wat er niet uitkomt met de inrichting van hun huis of mooie beelden stylen en fotograferen voor een mooi merk. In mijn stijladviezen vind je dan ook mooie items terug die een plaatje maken van jouw huis. Je vindt bij mij zeker een beetje Marrakech terug in mijn stijladviezen, veel natuurlijke materialen en rustige kleuren. Ook leg ik je uit hoe je het beste te werk kan gaan met bijvoorbeeld kalkverf op je muren. Bekijk hier mijn stijladviezen en ik hoop dat je ook deze stijl kan gaan toepassen in jouw interieur!

Ik denk dat het fijn is om een vakantiesfeer te creëren in je huis. Zodat je eigenlijk niet eens meer perse op vakantie hoeft om geinspireerd te worden.

Join the club for endless inspiration & freebies

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de shop