Binnenkijken in het herenhuis aan de gracht van Marieke

Geschreven door:

Marieke

Nederlands Australische interior designer, content creator en influencer. Docent bij Het Interieur Design Instituut. Passie voor vintage, DIY en urban chic jungalow.

Ze namen het hele huis onder handen en lieten bijna niks zoals het was. De originele blikvangers, zoals de plafonds met ornamenten, mochten wel blijven van Marieke en haar man. Na die verbouwing is er weinig meer te wensen voor het authentieke grachtenpand. Marieke combineert klassiek vintage graag met industriële invloeden. ,,Ik doe wat ik leuk vind, ook als het niet in een hokje past.”

Blank canvas

Marieke: ,,Toen ik het ontwerp voor dit huis maakte, was de aanbouw een blank canvas. De woonkeuken bestond nog niet, die hebben we zelf gecreëerd. Ik heb een voorliefde voor exposed brick – prachtige verweerde bakstenen muren, met historie en karakter. Maar ja, die aanbouw moest nieuw gemaakt worden. Hoe kon ik mijn wensen combineren? Bouwen met oude verweerde bakstenen dus. De grote verbouwing hebben we laten doen, al heb ik wel geholpen met het metselen van de bakstenen muur. Ik was elke dag aanwezig om te zorgen dat het project in juiste banen liep. Alle veranderingen sinds de grote verbouwing doe ik over het algemeen zelf, ik hou wel van een beetje klussen.”

bakstenen muur blauwe bank marieke whisperingbold
eetkamer met ornamenten plafonds marieke whisperingbold

Mijn stijl in huis brengen? | Ontdek mijn stijladviezen

Blauwe bank en bakstenen muur

,,De fijnste ruimte in huis vind ik de zithoek. Vooral van de blauwe bank kan ik erg genieten, maanden heb ik stad en land afgezocht naar de perfecte bank. Driehonderd meter van ons huis vond ik ‘m. Ik ging erop zitten en keek naar het kaartje voor de details. Wat bleek? De bank heet Marieke – net zoals ik! Dat was meant to be. Het was een teken, dat weet ik zeker. Ik heb geen moment getwijfeld en ‘m direct besteld. Verliefd ben ik nog steeds!”

marieke whisperingbold werkaandemuur
ensuite deuren marieke whisperingbold

Woondroom

,,Het is mijn woondroom om ooit een oude boerderij of een groot pakhuis te kopen wat ik volledig onder handen kan nemen. Dat staat op de bucketlist. Als we dan gaan verhuizen neem ik mijn favoriete vintage items mee. Uiteindelijk zijn spullen maar spullen. Het zijn de mensen die van een huis een thuis maken. Wat echter sowieso mee gaat zijn de familie erfstukken, bijvoorbeeld de telefoon van mijn oma. En uiteraard de blauwe bank.”

marieke-whisperingbold

,,Je hoeft niet altijd iets nieuws te kopen om impact te maken, integendeel. Vaak kun je al een groot verschil maken door items die je al hebt te verplaatsen en op een ander plekje te zetten. Een likje verf doet wonderen. Verf is een goedkope maar zeer effectieve manier om direct iets te veranderen.”

Marieke

Hometour op papier

,,Als je onze hal binnenkomt zie je meteen de historie van het huis; het originele glas-in-lood, het ornamentele trappenhuis wat nog steeds helemaal in tact is en de hoge plafonds. Onze keuken is een combinatie van natuurlijke materialen: marmer, zwart hout, eikenhout, beton en baksteen. We hebben een keuken van bijna vier meter hoog, waar voldoende ruimte is om spullen op te bergen. Het vierkante keukeneiland is ideaal voor een borrel.”

industriele-keuken-marieke-whisperingbold
lichtstraat zwart marieke whisperingbold
zwarte pui marieke whisperingbold

Authentieke eetkamer

,,Onze eetkamer is de meest authentieke ruimte van het huis, met de originele en suite deuren, inbouwkasten en het prachtige plafond. Ik ben weg van mijn eetkamer. Ik heb hem laatst nog een make-over gegeven, een combi van wabi sabi en vintage. Een tijdloze look, vooral gedecoreerd met vintage eyecatchers. We kunnen op z’n minst met z’n achten tafelen. Echter, we zitten er nauwelijks – eigenlijk eten we altijd in de keuken. In onze woonkamer vind je een grote plofbank, een salontafel, de hondenmand, een bijzettafeltje, vintage kleed, wandplanken en het grote zwarte monster – waar niemand zonder kan: de tv.”

eetkamer met ornamenten plafonds marieke whisperingbold
eetkamer marieke whisperingbold

De trap op

,,Eigenlijk is onze slaapkamer heel simpel. De structuur zit ‘m in de muren van betonlook en de vloerbedekking. We hebben een grote inloopkast, wat heerlijk is. En toch ook een tv, want my guilty pleasure is foute programma’s bingewatchen. Mijn zoon en dochter hebben allebei een eigen kamer. Zij mochten bepalen hoe deze eruit kwam te zien en deze passen dus ook helemaal niet bij de rest van het huis. De kamer van mijn dochter is roze met hondenbehang, de kamer van mijn zoon donkerblauw met oranje, zijn favoriete kleuren. Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn eigen plekje heeft in huis en er mee mag doen wat ze willen. Natuurlijk sta ik stiekem te trappelen om die kamers flink onderhanden te nemen…’

slaapkamer-japandi-marieke-whisperingbold

Badkamer met hoge tegels

,,Ik ben trots op allebei onze badkamers. Ze zijn precies geworden hoe ik voor ogen had. De ouderbadkamer is een oase van marmer, met tegels van bijna tweeënhalve meter hoog. De tegelzetter kon me wel vervloeken, maar het resultaat is ernaar. De kinderbadkamer is tijdloos, wat meer industrieel – met een groot bad. Die kids van mij zitten liever in bad dan dat ze douchen.”

marmeren badkamer marieke whisperingbold
industriele badkamer marieke whisperingbold

Stijltip

Maak een plan en houd je eraan zodat het geen bij elkaar geraapt zooitje wordt. En doe vooral wat je zelf mooi vindt, of dat nou toevallig trendy is of niet. Ga voor verschillende texturen en breng zo laagjes aan in je interieur. Dat maakt het wat speelser en interessanter. En wees niet bang om verschillende ideeën uit te proberen. Doe niet aan trends, maar doe wat je leuk vindt, kijk om je heen, ontdek waar je je lekker bij voelt. Want alleen dan is een huis een thuis.”

Creëer een Urban Chique & Vintage interieur
met de stijladviezen van Marieke

wavicon

Marieke

Meet the author: Marieke

Ik hou van unieke ruimtes creëren met onverwachte combinaties, vintage vondsten, upcycling en items met karakter, zonder een vermogen uit te geven. Voor een copy paste interieur hoef je bij mij niet aan te kloppen. Mijn stijladviezen zijn gedurfd, een tikkeltje eigenwijs maar lekker nuchter. Kleur zonder er een circus van te maken. Zie hoe je jouw interieur een eigen draai kunt geven met mijn (DIY) tips. Bekijk mijn stijladviezen en tips en ga zelf aan de slag!

Durf te combineren en ondeugend te zijn in je interieur. Investeer in tijdloze items waar je hart sneller van gaat kloppen, en experimenteer met wat je makkelijker verandert.

Join the club for endless inspiration & freebies

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de shop