Binnenkijken in het stoere interieur van Judith

Geschreven door:

Judith

Naturel lover! Gek op fotografie, interieur en de natuur. Mix it up en dan ontstaan de mooiste creaties. Ondernemer en founder van HUIZEDOP


Warm met een rauw randje – zo typeert Judith (44) haar woonstijl. Samen met haar gezin betrok ze in 2017 een hagelnieuwe twee-onder-een-kapwoning in Scherpenzeel waar Judith zich naar hartenlust kon uitleven met een leeg canvas. ,,Qua verbouwingen zijn we eigenlijk wel klaar. Voor nu dan, dat kan zo maar weer veranderen.”

Liters verf

Judith: ,,Michael en ik zijn geen enorme klussers dus wanneer er iets moet gebeuren bel ik onze vaste klusjesman. Verven en andere kleine dingen doen we zelf. Er zijn al een hoop liters verf doorheen gegaan in Huize Dop. Het meest trots ben ik op de sfeer in huis, deze voelt in elke ruimte en iedere kamer goed. We kunnen samen op de bank zitten en genieten van de vibe in huis. Oh – en de tuinkamer is wel echt fantastisch. Naast de woonkamer is dat wel mijn favoriete plek.”

Dezelfde smaak

,,Michael en ik hebben vrijwel dezelfde smaak. Hij laat mij altijd m’n gang gaan. Soms hoor ik weleens een zucht als ik met een nieuw plan of idee aankom en krijg ik ‘de blik’ – maar meestal zet ik door en vindt hij het resultaat ook tof. Aan spullen raak ik niet zo snel gehecht, in feite is bijna alles voor mij te vervangen. Cliché, maar waar. Ik heb in die zin geen interieurspullen die altijd met mij meeverhuizen, behalve items van overleden dierbaren.”

Hometour op papier

Bij ons kom je binnen in een warme, sfeervolle hal. In elke ruimte vind je minimaal één donkere muur – meestal is dat donkergrijs – en in de hal is dat niet anders. Via de stalen deur kom je in het woongedeelte waarbij de woonkamer links is en de keuken rechts. De trap naar boven vind je naast de keuken.”

profielfoto-judith-huizedop

,,In elke ruimte vind je minimaal één donkere muur – meestal is dat donkergrijs.”

Judith

Accessoires en tierlantijntjes

,,Op de begane grond hebben we gekozen voor een gietvloer: een koele basis waar je veel verschillende kanten mee op kunt. De ruimte is aangekleed met een fijne loungebank, een robuust tv-meubel, een gashaard en veel woonaccessoires. Minimalisme is niet mijn ding: ik vind het prachtig, maar geef zelf de voorkeur aan tierlantijntjes en gezellige spullen om me heen. Ik hou echt van warmte en sfeer in huis – bijna elke avond staan hier de kaarsjes aan. De keuken is bescheiden en de eethoek wordt vooral gebruikt om te tafelen, spelletjes te doen of te borrelen met vrienden.”

keuken judith

Mijn stijl in huis brengen? | Ontdek mijn stijladviezen

De trap op

,,Op de eerste verdieping hebben we drie slaapkamers en de andere twee slaapkamers vind je op de tweede verdieping. De zolder hebben we in 2021 opgeknapt door twee dakkapellen te laten plaatsen. Door het vele thuiswerken zaten we toch wat om ruimte verlegen. Nu hebben we de luxe situatie dat we twee werkkamers kunnen gebruiken. Ik werk veel thuis, Michael de helft van de week. Het is heel prettig dat we allebei een eigen plek hebben.”

Metallic op de muur

,,Onze slaapkamer heeft recent een make-over gekregen. Er kwam een nieuw bed, dus de muren waren ook aan de beurt. Ik heb gekozen voor een toffe metallic verf in een brons-achtige kleur. Alle muren zijn donker en het plafond kreeg een licht kleurtje. In de slaapkamer vind je weinig tierlantijntjes en prullaria, maar de sfeer is prettig en warm. Een hele fijne plek om te slapen.”

,,Zorg voor balans! Dit zie je overal in terug: in kleuren, materialen en vormen. Als alles in balans is, klopt je interieur.”

Kinderkamer met kleuraccent

,Hoewel de kinderen allebei inspraak hadden op het inrichten van hun slaapkamer hebben ook deze ruimtes een donkere muur. Waar je mee omgaat word je mee besmet is ook in deze situatie van toepassing. Allebei de kamers hebben een eigen kleuraccent: Pien koos voor okergeel en Suus voor oudroze. In de kamer van Pien maakte ik een kleurvlak welke precies achter haar bureau loopt. In de kamer van Suus kozen we voor een mooi behang. Een echte eyecatcher in de ruimte, doordat de muur wel vier meter hoog is.”

Prima badkamer

,,In mijn droom word ik wakker met groen en blauw om mij heen – denk aan bomen en lucht. Omringt ,,De badkamer is prima, maar niet heel bijzonder. Ons geld was destijds echt op, we kozen vooral voor functionaliteit. De indeling is niet ideaal, maar doordat de ketel achter het toilet is geplaatst hadden we niet veel opties. In de praktijk is het een prima badkamer met een heerlijk ligbad en ruime douche.”

Woondroom

,,Een huisje aan de rand van het dorp met vrij uitzicht over het water of het bos. Ook leuk: een huis aan zee. Lijkt me heerlijk. Maar wij zijn nogal honkvast, dus we zullen Scherpenzeel niet zo snel verlaten.”

CREËER EEN STOER INTERIEUR

met de stijladviezen van Judith

Judith

Meet the author: Judith

Voor mijn bedrijf ben ik dagelijks bezig met interieurideeën uitwerken, de nieuwe collecties bekijken en inspiratie delen hierover. Onze woonstijl Contrasting Naturels verklapt het al een beetje. Contrasten en natuurlijke tinten en materalen, dat zie je terug bij HUIZEDOP! Omring jij je ook graag met warme materialen, natuurlijke tinten en wil je graag sfeer en eenheid in je interieur, bekijk dan mijn stijladviezen en ga aan de slag om jouw droominterieur te creëren.

Haal elementen, kleuren en materialen in huis die passen bij jouw persoonlijkheid en interesses. Zolang je dat gevoel volgt bij het maken van keuzes komt het goed!

Join the club for endless inspiration & freebies

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de shop