Binnenkijken in het appartement vol vintage vondsten van Rachell

Geschreven door:

Rachell

Ik ben kleur. Het uit zich in vondsten, design en kunst. Jaag ze achterna in kringlopen of maak het zelf. Founder van De Levendige Galerie

Haar interieur is een weerspiegeling van wie zij is: kleurrijk met karakter. Rachell (31) houdt van huizen die persoonlijk zijn en hecht aan bewuste keuzes. Alles in haar Haagse appartement heeft een verhaal of emotionele waarde. ,,Zonder mij te kennen, kun je aan mijn woning al veel aflezen.”

Verzamelplek

Rachell: ,,Deze bovenwoning stamt uit 1899 en was grijs en grauw bij de bezichtiging. Het moest wit zijn, maar dat was het verre van. Eerder vies. Ik heb alles opnieuw geverfd – er is geen kozijn of deurpost in de oude staat gebleven. De keuken was oud en de frontjes aangetast door waterschade. Om dat op te lossen heb ik gordijntjes van textiel gebruikt. Recent is er een nieuw schuifraam geplaatst. Die moet ik nog schilderen. Ook de slaapkamer is binnenkort aan de beurt, die krijgt een make-over. Maar voor nu hou ik de spreekwoordelijke deur even dicht. Mijn huis is een soort verzamelplek geworden.”

rachell-delevendigegalerie
vintage-vondsten-rachell-delevendigegalerie

Bewuste verzamelaar

,,Ik ben heel bewust van mijn stijl en weet heel goed wat ik mooi vind. Daardoor zal je mij niet snel betrappen op een miskoop. De afgelopen jaren heb ik ontzettend veel mooie en unieke dingen gevonden. Ik ben dol op de kringloop, en shop graag via Marktplaats of vlooienmarkten. Bijna alles hier in huis heeft een verhaal of emotionele waarde. Aan die spullen ben ik ook gehecht.”

vintage-vondsten-eethoek-rachell-delevendigegalerie

Rustgevende ruimte

,,Het meest trots ben ik op de gordijntjes in de keuken en de geverfde deuren. Het is zo fijn dat ik recent alles heb opgeknapt. Ik heb in dit huis mijn eigen ‘beren op de weg’ overwonnen door gewoon te doen. Te beginnen. De woonkamer is voor mij de fijnste plek in deze woning. Ik word er rustig in. Alles daar is in balans en naar het hart.”

vintage-bank-homestock-rachell-delevendigegalerie

,,De woonkamer is voor mij de fijnste plek in deze woning. Ik word er rustig in. Alles daar is in balans en naar het hart.

Rachell

Hometour op papier

,,Als je hier binnenkomt via de hal staat de deur naar de woonkamer vaak open. Vanaf de hal zie je mijn geliefde okergele bank van velvet – een tweedehands vondst. Daarvoor moét je de woonkamer wel betreden! In de woonkamer wacht je een warm welkom. De sfeer is gezellig en huiselijk, vol kleur maar wel in balans. Met een knusse zithoek, kunst boven de bank, een leeshoekje met retro fauteuil en een prachtige tiffany lamp. De grote spiegel is de kers op de taart.”

vintage-kast-rachell-delevendigegalerie
vintage-buisstoel-rachell-delevendigegalerie

Mijn stijl in huis brengen? | Ontdek mijn stijladviezen

Leeftafel

,,In de woonkamer vind je ook de eethoek. Aan die tafel eet ik, maar ik start er ook mijn dag. Met een warm drankje en havermout begin ik mijn ochtend standaard op deze plek. Ik schrijf er kort waar ik dankbaar voor ben en mijn wens voor deze dag. Ook lees ik de maankalender en bekijk ik wat de maanenergie voor mij in petto heeft. Zo begin ik elke dag helder, vol vertrouwen, passie en liefde.”

Levendige keuken

,,Om de keuken te bereiken, rechts van de ruimte, loop je door een klein halletje. Deze heb ik oranje geverfd, de kleur om je eetlust op te wekken. Ik heb de keuken eigen gemaakt door tegels te verven en keukengordijntjes te maken. Het is een levendige plek geworden, waar groenten, fruit en kruiden ook gezien mogen worden. Met pannen aan de wand en gevulde, vintage weckpotten is het een hele fijne plek geworden.”

vintage-keuken-rachell-delevendigegalerie

,,Ik heb de keuken eigen gemaakt door tegels te verven en keukengordijntjes te maken. Het is een levendige plek geworden, waar groenten, fruit en kruiden ook gezien mogen worden.”

Hemelsblauw

,,Voor je de slaapkamer bereikt, passeer je een gele deur. De kleur van positiviteit en vrolijkheid. De deur naar de badkamer. Naast slaapkamerdeur hangt een zelfgemaakt kunstwerk met een persoonlijke, bemoedigende quote: Gewoon Doen. Bewust gemaakt en daar opgehangen, als een aanmoediging. Niet bang zijn om iets te beginnen of te maken. De slaapkamer is als een onbeschilderd canvas. Sinds een paar maanden gebruiken we deze als ‘droomkamer’. Binnenkort ga ik de muren of kozijnen hier hemelsblauw verven. De kleur van rust en van helderheid. Een perfecte tint om mee wakker te worden én te gaan slapen.”

keuken-balkon-rachell-delevendigegalerie
keuken-gordijnen-rachell-delevendigegalerie

Woondroom

,,In mijn droom word ik wakker met groen en blauw om mij heen – denk aan bomen en lucht. Omringt met de natuur, die je direct laat aarden. Muren van houten panelen en een rijk gekleurd interieur. Zelfgebouwd? Een omgetoverd hutje? Een boerderij? Dat laat ik in het midden. Vooral de omgeving is voelbaar.”

slaapkamer-geel-kleed-als-hoofdbord-rachell-delevendigegalerie
slaapkamer-ochtendjas-rachell-delevendigegalerie

Favoriete merken en winkels

,,Alles is bij mij tweedehands of vintage. Keramiek van West Germany, de kleurrijke bank van Homestock, stoelen van Marcel Breuer… Ik shop enkel bij kringlopen en via Marktplaats.”

Fotografie door Lotte van Uittert

CREËER EEN VINTAGE INTERIEUR

met de stijladviezen van Rachell

Rachell

Meet the author: Rachell

Ik heb met De Levendige Galerie van mijn passie mijn werk mogen maken. Niet alleen inspireer ik mensen graag met kleur, ook wil ik je het vertrouwen geven om een interieur naar het hart te maken. In mijn stijladviezen vind je dit terug, hoe jij jou kleurrijke interieur bij elkaar kan stylen door je hart te volgen. Niet vanuit het hoofd, maar gewoon doen waar je blij van wordt! Leef je leven met kleur en karakter.

Omring jezelf alleen met items waar je blij van wordt. Ga open minded ontdekken en geduldig verzamelen. Je nest bouwt zich dan vanzelf.

Join the club for endless inspiration & freebies

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de shop