Zien: Stijlicoon Amber geeft haar ouderlijk huis in Velserbroek een make-over

Geschreven door:

Amber

Interieur shopaholic, blogger en DIY-er. Altijd op zoek naar inspiratie en de nieuwste hotspots. User Experience Designer.


In de make-over serie op YouTube volgt The Home Style Club telkens een Stijllicoon bij de uitvoering van zijn of haar eigen interieurplan. Vorig jaar gingen Mies, Doortje, Michèle en Marrit al aan de slag, dit keer is het de beurt aan Amber. Zij gaf haar ouderlijk huis een waanzinnige make-over. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan verder!

Amber: ,,De wens van mijn ouders is een warm, kleurrijk huis dat rust uitstraalt en genoeg ruimte heeft om vrienden en familie te ontvangen. Vooral het laatste is belangrijk; ik kom uit een grote familie. Het huis van mijn ouders is onze ontmoetingsplek.” 


Aflevering terugkijken?
Bekijk hier complete video.

Amber @amberlovesdesign woonkamer make-over The Home Style Club (2)

Landelijk en klassiek

De woning heeft warme herinneringen voor mij. Ik ben zelfs uit dit huis getrouwd! Ik zie mezelf nog met mijn witte bruidsjurk de tuin in stappen om met mijn man Tim te trouwen. De stijl van mijn ouders is vooral landelijk en klassiek, maar daar voelen ze zich al een tijdje niet meer zo in thuis.

De liefde voor landelijk en klassiek zit er nog steeds in, maar ze hebben behoefte aan een wat strakker interieur. Mijn eigen stijl is ook modern, maar met een Scandinavische inslag. Een mooie uitdaging om iets moois te verzinnen waarmee ze allebei blij zijn.”

Bloemen kunst als uitgangspunt

,,Mijn moeder is gek op bloemen, ze wordt er vrolijk van en heeft het liefste op verschillende plekken in huis een boeket staan. Ik koos voor het prachtige kunstwerk van Urban Cotton. Het ademt de klassieke, warme sfeer uit die ik voor ogen heb voor deze make-over.

Tip: Dit kunstwerk vormt de basis voor de hele make-over. Met de color picker in de Histor app heb ik de verfkleuren uitgekozen voor de gehele ruimte. Zo weet ik zeker dat dit kunstwerk prachtig staat bij de rest van het interieur.

Amber @amberlovesdesign woonkamer make-over The Home Style Club (4)

Shop de look

Amber @amberlovesdesign woonkamer make-over The Home Style Club (23) Lichte u-bank prominent

Ontmoetingsplek voor familie

,,Er moet voldoende ruimte zijn voor onze grote familie. Geregeld komt iedereen bij mijn ouders samen voor een gezellige borrel. Ik heb gekozen voor een zachte en lichte stof die prachtig in het kleurenpalet past. Omdat de bank op pootjes staat en fijne lijnen heeft, oogt de bank luchtig terwijl hij wel heel ruim is.

Amber @amberlovesdesign woonkamer make-over The Home Style Club (7)
Amber @amberlovesdesign woonkamer make-over The Home Style Club (5)

Handig tafeltje

Er zit ook een ingebouwd tafeltje tussen, dat breekt het geheel mooi. Daarnaast is het tafeltje handig om iets op te zetten, zeker in de loungehoek waar ik mijn moeder heel blij mee maak. Door de mooie grote raampartijen met zicht op het water, wil ik dat je vanaf de bank lekker naar buiten kan kijken.”

Amber @amberlovesdesign woonkamer make-over The Home Style Club (21) Relaxstoel in cognac kleurige stof van Prominent
Amber @amberlovesdesign woonkamer make-over The Home Style Club (42) relaxstoel Prominent

Hazelnootkleurige relaxstoel

,,Mijn vader moet natuurlijk ook een eigen plekje krijgen. Dat is deze relax stoel van Prominent geworden in een prachtige, warme kleur. Deze stoel kan elke richting op draaien. Zo kan mijn vader het hele huis in de gaten houden.

Amber @amberlovesdesign woonkamer make-over The Home Style Club (6) vloerkleed

Organische vormen

De zithoek wordt afgemaakt met een heel fijn vloerkleed gemaakt van wol. De organische vormen maken het speels en levendig. Zelf zit ik trouwens graag op het vloerkleed met m’n rug tegen de bank aan. Lekker knus! Zo kunnen we met nog meer mensen bij elkaar zijn.”

Shop de look

 • Panama bank in Heart pale van Prominent
 • Relax stoel A-101 in Cloud Hazel 96 van Prominent
 • Decor scape vloerkleed in woolwhite van Vloerkledenwinkel.nl 
 • Frequent salontafel in mango walnoot van BePureHome
 • Dent vaas large off white van By-Boo
 • Solitaire spelletje van By-Boo
 • Pillow vista kussen van By-Boo
 • Hyde plaid terracotta van By-Boo
 • Bowie kussen van Dutch Decor
 • Olly kussen van Dutch Decor 
 • Lasse kussen van Dutch Decor
 • Natura kussen van Dutch Decor
 • Dana kussen van Dutch Decor
schouw

Contrast in materialen

,,De meubels die ik heb gekozen bestaan veelal uit natuurlijke materialen; donker hout, marmer en linnen. Door verschillende afwerkingen in materiaal wordt het interieur spannender. Ik koos voor een mix van matte én hoogglans accessoires.

sierlijsten

Optisch hoogte creëren

Door het plaatsen van sierlijsten krijgt de ruimte in een keer een mooie, klassieke look. Daarnaast geven de sierlijsten de ruimte meer dimensie en wordt de hoogte van de woonkamer benadrukt.”

Shop de look

Amber @amberlovesdesign woonkamer make-over The Home Style Club (32)

Verschillende zitjes

,,Omdat we een grote familie hebben is een zithoek niet voldoende. Ik wilde ook een plekje voor de kinderen creëren. Door het fijne bankje van BEPUREHOME is er nog een hoekje gecreëerd waar ze ongestoord kunnen zitten, maar toch samen zijn.

Hier heb ik planten aan toegevoegd. Zo zie je het groen van binnen naar buiten overlopen. Bij Mica Decorations kun je in elke stijl mooie potten vinden en je huis opvrolijken.”

Shop de look

Verlichting

,,Verlichting vind ik ontzettend belangrijk in huis, omdat het zoveel invloed heeft op de sfeer. Ik probeer in een lichtplan verschillende typen lichtarmaturen te gebruiken; wandlamp, tafellamp, vloerlamp en plafondlampen. Maar een armatuur is niets zonder de lichtbron!

In mijn eigen huis heb ik smart verlichting en ik zou nooit meer anders willen. Het is zo gemakkelijk in gebruik. Niet alleen kun je alles apart én tegelijkertijd bedienen, je kunt ook verschillende scènes instellen. Nu creëren mijn ouders met één druk op de knop een warme, knusse sfeer in huis. Een enorme verbetering met hoe dat hiervoor was.”

Shop de look

IKEA Method DIY kast

IKEA Metod DIY

,,Ik kan het natuurlijk niet laten om ook nog een DIY-project uit te voeren. Omdat deze woning een split level heeft, leent het zich goed voor een lage wandkast die de keuken van de woonkamer scheidt, zonder dat het licht en ruimtelijkheid wegneemt. Ik koos voor IKEA Metod kasten, plus een op maat gemaakt element – waardoor de kasten precies over de hele lengte staan.” 

Amber @amberlovesdesign woonkamer make-over The Home Style Club (35)
upstairs trap in stoer leer

Stoere look

,,De traptreden zijn opnieuw bekleed door UpStairs. De stoere look op de treden maakt deze make-over helemaal af.”

Shop de look

 • IKEA Metod kasten, op maat gemaakt door open tussenstuk toe te voegen 
 • Rias vaas large van By-Boo
 • Rias vaas small van By-Boo
 • Loaf tafellamp terracotta naturel van BePureHome
 • Traptreden van UpStairs

,,Het is een eer om de woonkamer van mijn ouders een make-over te mogen geven. Ik hoop dat zij de warmte en het comfort ervaren die ik voel wanneer ik bij hen ben. We gaan met de hele familie veel genieten van de nieuwe woonkamer. ”

Amber @amberlovesdesign woonkamer make-over The Home Style Club (37)
Amber @amberlovesdesign woonkamer make-over The Home Style Club (40)

Creëer je eigen interieur in deze style

Ik hoop je met deze make-over te hebben geïnspireerd om ook met jouw interieur aan de slag te gaan. Houd jij ook van een rustige, moderne look met warme kleuren in huis? In mijn interieurplannen vind je nog veel meer opties om deze stijl door te voeren, op jouw manier. Kijk vooral wat dit voor jouw huis kan betekenen. Heel erg bedankt voor het lezen en vooral: veel plezier!

Tip: kies je voor een van onze interieurplannen? Dan ontvang je leuke kortingen van onze partners in style.

Fotografie door Lotte van Uittert

Amber

Meet the author: Amber

Als designer ben ik dagelijks bezig met kleur, compositie en sfeer. Voor mijn werk achter de laptop en in mijn huis met de kwast. Met mijn stijladvies kun je thuis een warme basis creëren met natuurlijke kleuren die rust uitstralen. Maar de donkere accenten maken het ook een tikkeltje stoer. Het is modern, Scandinavisch met een knipoog Hotel Chique. Bekijk mijn stijladviezen of shop in mijn stijl.

Kies voor een rustige basis met tijdloze meubelen zodat je met accessoires en kleur op de muur makkelijk kunt variëren.

Join the club for endless inspiration & freebies

0
  0
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leegTerug naar de shop