Nieuwe keuken kopen? Dit zouden de Stijliconen de volgende keer anders doen

Geschreven door:

Nancy @onshaarlemsehuisje

Kleur, interieur en DIY lover. Gek op het kopen van (design) spullen en het ontdekken van nieuwe webshops. Co-founder van The Home Style Club

Wanneer je voor het eerst een nieuwe keuken koopt komt er een hoop op je af. De kleur, het type aanrechtblad een fijne indeling en nog veel meer. Hoewel je je best doet om de juiste keuzes te maken, zal het een tweede keer altijd soepeler verlopen. Door ervaring leer je waar je rekening mee moet houden en worden je keuzes beter. Wij vroegen de stijliconen die eerder een keuken hebben gekocht wat zij de volgende keer anders zouden doen. Zo hoef jij geen missers te maken om er pas de volgende keer van te leren!

keuken Mardou

Mardou @sevencouches

Onze keuken is hartstikke nieuw, drie jaar geleden lieten we ‘m plaatsen en ik ben er nog elke dag blij mee. In een volgende keuken zou ik vooraf nadenken over het inbouwen van afvalbakken. Dat hebben we nu niet gedaan, en als je de keuken eenmaal in gebruik hebt genomen wordt het erg moeilijk om daar weer ruimte voor op te offeren. Ik wilde graag een massief houten keuken, maar met het risico op kromtrekken hebben we die keuze laten varen.

De frontjes in onze keuken zijn nu van fineer met een houten toplaag. De structuur van de kasten vind ik nog steeds prachtig, maar het materiaal was binnen een jaar al flink verkleurd door de invloed van (zon)licht. Doe je niks aan. Een volgende keer kies ik daarom toch liever voor frontjes met houtlook. Is ook makkelijker schoon te houden. De keuze voor een blad van composiet is een aanrader: wel de looks van natuursteen (marmer), maar geen gedoe met vlekken en onderhoud. Ideaal!

nieuwe keuken kopen

Debbie @trashuresnl

Tijdloos en stijlvol. Maar naar mijns inziens doodgewoon wit. Och, de keuken. Als ik het over mocht doen… Toegegeven, onze insteek was minimalistisch, maar mijn hemel je kunt het ook overdrijven. Om over het werkblad nog maar te zwijgen. Alleen met vergrootglas zie je de aders. Tom, mijn vriend, beweert nog altijd dat hij donker eiken wilde. Een vooruitziende blik? Of Captain Hindsight? Het is wel heel toevallig dat het in mijn stijladvies staat in ieder geval.

Ik kan mij niet herinneren dat ik hem er destijds over gehoord heb. Gelukkig zorgt de panterprint voor een hoop kleur en warmte. Hierover valt niet te twisten. Ik was degene met de vooruitziende blik, en Tom was achteraf wel tevreden. Dus als ik je een tip mag meegeven, behang in de keuken!

Lotte @ohlalot

Wij zijn erg tevreden met de opstelling van onze keuken en genieten dagelijks van het ruime eiland en de opbergruimte. De Marokkaanse tegeltjes vind ik nog altijd zorgen voor een leuk en speels effect. Wanneer we ooit een andere keuken zouden moeten kiezen, zou ik qua indeling eigenlijk niet iets veranderen. De kleuren daarentegen zou ik wel graag aanpassen. Ik denk een combinatie van hout en een andere warme tint, zodat het meer een geheel vormt met de rest van het interieur.

Stiekem ben ik mij al aan het verdiepen in het laten wrappen van de keuken. Wrappen is wat mij betreft een ideale manier om, zonder veel geld kwijt te zijn, toch een geheel nieuwe look te geven aan de keuken!

Een nieuwe keuken kopen is niet altijd nodig. Als de kastjes nog goed zijn maar de kleur je niet aan staat kun je kiezen voor je keukenkastjes wrappen. Benieuwd of dit wel een goed idee is? Stijlicoon Stephanie testte het uit. Lees haar ervaring met keuken wrappen hier.

nieuwe keuken kopen

Michèle @industrieelchique

Wat zou ik anders doen? Ik zou geen afzuigkap meer willen die in het zicht zit. Het is meestal een stofnest en ook gelijk een onbedoelde blikvanger in je keuken. Onze afzuigkap is van RVS en paste totaal niet meer bij de rest van de keuken. En een nieuwe kopen was ook een beetje zonde omdat hij pas twee jaar oud was.

Dus hebben wij hem zwart laten wrappen. En als ik het helemaal anders zou mogen doen dan zou ik kiezen voor een kookeiland in plaats van een spoeleiland. Zodat je gezellig met je vrienden die aan de bar zitten ondertussen al kletsend kan koken.

Cindy @cinterior_

Ik ben blij met onze huidige keuken maar ik had achteraf toch een iets warmere, sprekendere kleur frontjes gekozen. Ook zou ik een lichter aanrechtblad hebben gekozen voor een zachter contrast. Ik zou de volgende keer absoluut geen chromen kraan en spoelbak kiezen maar eerder messing, dit maakt het zoveel warmer. Als mijn man mij de vrije hand zou geven zou ik waarschijnlijk mooie nude/roze wandtegels kiezen.

Tip: naast de standaard keukenwinkels, zoek ook eens de exclusieve winkels op. Laat je inspireren door de verschillende materialen. Daarna kan je kijken wat er mogelijk is, ook binnen je budget om datgene te creëren waar je voor bent gevallen. Denk aan losse houten frontjes of wrappen in een mooie linnen look.

Larissa @larissa.interior

Hoewel wij super blij zijn met onze huidige keuken, veranderen keukentrends continu. Wanneer wij nu een nieuwe keuken zouden uitzoeken, zou deze beige kleurig zijn met messing details. Het lijkt me ook superhandig als de vaatwasser op kniehoogte zit.

Tip: Wanneer je de horizontale oppervlakken in huis zo leeg mogelijk houdt, van losse spulletjes, ziet het er opgeruimder uit. Zet je koffiezetapparaat en andere keukenhulpjes in een dicht keukenkastje op werkblad hoogte. Laat hierin een stopcontact aanleggen, zodat je de apparaten kunt gebruiken. Zo zijn de keukenapparaten uit het zicht en houd je meer werkruimte over op het aanrechtblad.

Marieke @whisperingbold

Onze keuken hebben we volledig verbouwd toen we hier kwamen wonen – sterker nog, de aanbouw bestond nog niet eens toen we het huis kochten. Helemaal te gek, een keuken volledig naar wens samenstellen, en dan ook nog eens precies zoals wij hem het liefste gebruiken; heerlijk om in te koken, praktisch, genoeg opbergruimte en gezellig zitten aan het enorme eiland.

Er is maar één dingetje wat ik achteraf gezien anders zou doen. Ik heb elektriciteit in het eiland (wat ik overigens van harte aanraad, dit is namelijk superhandig). Waar ik echter erg ongelukkig over ben is de afwerking van dit stopcontact. Dit is namelijk een roestvrije stalen ronde plaat, als middelpunt van mijn prachtige marmer(look) keukenblad. Ziet er dus niet uit, en staat dus nu altijd een fruitschaal bovenop als het stopcontact niet in gebruikt is. Kijk dus goed of jij je elektriciteitspunt mooi weg kan werken!

Mijn keukentip: Denk praktisch na over hoe je je keuken gebruikt. Als je een keuken ontwerpt, ga dan denkbeeldig groente uit de koelkast pakken, wassen, snijden en in een pan gooien. Hoe minder de afstand is tussen deze verschillende stations, met de minste druppels water en stukjes groente op de grond, hoe beter. Dit heet de keukendriehoek: een denkbeeldige lijn tussen de drie belangrijkste elementen in je keuken: de kookplaat, spoelbak en koelkast. Deze driehoek wil je zo efficiënt mogelijk indelen.

Marieke @whisperingbold
Nieuwe keuken kopen

Nancy @onshaarlemsehuisje

Toen wij onze keuken kochten kozen we voor een witte keuken met een lichtgrijs blad. Als je mij volgt, weet je dat ons huis heel kleurrijk is ingericht. De keuze voor wit zou ik nu nooit meer maken. Mijn tip: kies niet voor een saaie keuken omdat je denkt dat jouw huis hierdoor beter verkoopt. Maak hem liever zo mooi, dat het een unique selling point van jouw huis wordt.

Een keuken waar zowel jij als een eventuele nieuwe eigenaar verliefd op worden zodra ze over de drempel stapt. Waar je met plezier kookt en samenkomt met vrienden. Ga voor die bijzondere frontjes, een sprekend aanrechtblad en maak het af met kleurrijke lampjes boven het eiland. Geloof me, iedere keer dat je je keuken inloopt zul je blij worden dat je niet voor veilig bent gegaan!

Zelf een nieuwe keuken kopen? Gebruik een stijladvies!

Sta je op het punt om zelf een nieuwe keuken te kopen en kun je wel wat inspiratie gebruiken? In de stijladviezen voor de keuken geven vind je alles wat je nodig hebt. Van mooie frontjes tot aanrechtbladen, kranen en wasbakken tot de accessoires die het geheel afmaken. Ook leuk als je jouw huidige keuken een make-over wilt geven.

wavicon

Nancy

Meet the author: Nancy

Als co-founder van The Home Style Club mag ik me dagelijks met de mooie interieurs en mijn vakgebied online marketing bezig houden. A dream come true! Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor mooie interieurs. Mijn hart maakt een sprongetje als een hoekje helemaal ‘klopt’. Waar kleuren, materialen en stijlen gemixt worden tot een uniek en eigen stijl. In mijn stijladviezen vind een mix van kleur, Scandinavisch design je tijdloze ontwerpen waarmee je jarenlang vooruit kunt. Als DIY‘er vind je natuurlijk ook leuke tips voor het upcyclen van je meubels en tips voor het shoppen van design via Marktplaats. Neem een kijkje in mijn stijladviezen of lees mijn blogs en ga zelf aan de slag met mijn tips.

Kies nooit als eerste de kleur van je muren. Verf is er in duizenden kleuren en kan eenvoudig worden aangepast. Kies als eerste de duurste items en decoreer daaromheen.

Join the club for endless inspiration & freebies

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de shop