Keuken wrappen: mijn ervaring met het laten wrappen van mijn keuken (+ voor en na foto’s)

Geschreven door:

Stephanie

Kan uren besteden aan het vinden van dé kleur. Zoekt graag het contrast op en houd van gedurfde keuzes, maar gaat voor een complete balans in het geheel.

Overweeg je om je keuken te laten wrappen? Misschien heb je dan iets aan mijn ervaring met keuken wrappen! In deze blog lees je over mijn ervaring met twee verschillende kleuren keukenwrap folies. Van oriëntatie met verschillende wrapfolies tot voor- en na foto’s van de make-over. Kijk je mee?

Yes, mijn eerste koophuis! Inclusief een begane grond die redelijk recent was verbouwd. Het enige nadeel: het huis was niet bepaald mijn stijl. Aan de ene kant scheelt het natuurlijk ontzettend veel werk omdat het al verbouwd was, aan de andere kant is het jammer. Een nieuw plekje wil je toch helemaal eigen maken maar het is zonde om iets wat goed is weer aan te pakken.

keukenwrappen voor en na en ervaring van Stephanie @fijnthuiszijn.nl
keukenwrappen ervaring en Wrapfolie keuken

Van RVS naar sfeervolle keuken

Ook de keuken was in 2015 geplaatst en nog in nagenoeg nieuwstaat. Maar alle keuzes die in de keuken waren gemaakt zouden nooit míjn keuzes zijn geweest. Witte, matte kastjes, standaard zilverkleurige grepen, een donker gemêleerd laminaat aanrechtblad en hoge spatwand in dezelfde, gelamineerde look, een zilverkleurige kraan en wasbak en een hoop RVS. Tja, even wat anders dan iemand die houdt van marmer, goud, notenhout, zwart, beige en taupe. Ik besloot tóch alles aan te pakken, maar dan wel op een cosmetische manier die niet de hoofdprijs kost. Een likje verf, de vloer eruit en de basic witte keuken zou niet langer basic wit blijven. Ik besloot hem te laten wrappen.

keuken wrappen ervaring

Keuken wrappen

Het voordeel van een keuken die nog in goede staat is, is dat je de make-over in fases kunt doen. Alles was immers nog in prima in staat en hoefde daarom niet linea recta aangepakt te worden. Daarom koos ik ervoor eerst de allergrootste klus qua looks te doen: het wrappen van de keukenkastjes.

Hoewel ik zelf door de jaren heen ontzettend handig ben geworden met raam- en plakfolie liet ik het wrappen van de keuken toch over aan een professional. Baru Decor heeft bij mij de keuken zorgvuldig gewrapt en daar ben ik erg tevreden over.

Testen met verschillende wrapfolies in de keuken

Vooraf had ik wat stalen keuken wrap folies aangevraagd om goed de kleuren te bepalen. Ja je leest het goed, kleuren, want ik ging voor een duotone keuken met verschillende kleuren wrapfolies.

Het hoge kastenblok heeft een andere kleur gekregen dan de lage keukenkasten. Ik vind notenhout erg mooi, maar vind het te druk voor in heel mijn keuken. Deze keuze maakt het speels en toch goed in balans. Zoiets zou je natuurlijk ook kunnen doen wanneer je boven- en onderkasten hebt.

keuken wrappen staaltjes Wrapfolie keuken
keuken wrappen staaltjes Wrapfolie keuken

Kan jouw keuken wel een make-over gebruiken? | Ontdek onze kant-en-klare interieurplannen

Bokido folie voor een keuken wrappen in houtlook

Op de lage kasten zit de Metallic Fine Gold folie van Resimdo, die je ook terug kunt vinden in mijn keukenadvies. De afwerking lijkt bijna mat, het effect is heel gaaf en echt niet in het oog springend zoals je zou denken door de naam.

Ik was op zoek naar een beige tint maar vond veel stalen toch te te donker, te groenig, te veel op taupe lijken of weer te gelig en licht. De champagne tint van de folie Metallic Fine Gold was voor mij perfect. Daarnaast heb ik voor op de hoge kast de Bokido houtlook folie gekozen, ook van Resimdo. De folie is ontzettend dik en stevig, echt een aanrader qua kwaliteit. Resimdo is ook qua budget een hele fijne shop om folie bij te bestellen.

Keuken wrappen voor- en na foto’s

Op de voor en na foto’s hieronder kun je goed het verschil zien van de eerste fase van de make-over van de keuken. De keuken heeft een veel warmere uitstraling gekregen en daar ben ik heel blij mee!

keukenwrappen voor en na en ervaring van Stephanie @fijnthuiszijn.nl
keukenwrappen voor en na en ervaring van Stephanie @fijnthuiszijn.nl

Keuken wrappen ervaring

Mijn ervaring met het wrappen van mijn keuken is erg goed. De folie zit er nu ruim een jaar op en ik ben er meer dan tevreden mee. Wat voor mij nog een doorslaggevende factor was om te kiezen voor het wrappen van mijn keuken en bijvoorbeeld niet het schilderen ervan was het feit dat ik ook andere keukengreepjes wilde.

De boorgaatjes van de oude greepjes worden door de folie gelijk mooi weggewerkt, daar zie je niets meer van doordat de folie zo dik en stevig is. Hierdoor kon ik kiezen voor een kleine, zwarte profielgreep aan de rand van de keukendeurtjes, wat ik zelf persoonlijk veel mooier vind. Je krijgt daardoor een beetje de looks van een greeploze keuken maar toch met het gemak van een handvat.

keukenkastjes wrappen stephanie
keukenwrappen voor en na en ervaring van Stephanie @fijnthuiszijn.nl

Budget keuken make-over: de finishing touch

Daarnaast verfde ik de keukenplint nog van wit naar zwart zodat hij beter bij de gewrapte keuken paste en verving ik de nikkelkleurige kraan voor een zwarte. Zelfs over het onderste deel van de oven ging zwarte plakfolie om het RVS weg te werken.  

keukenkastjes wrappen stephanie

What’s next?

Het wrappen van de keuken was niet het enige nog wat andere make-over plannen voor de keuken op de planning, wie het leuk vind kan mij uiteraard volgen op Instagram @fijnthuiszijn.nl. Zo ben ik zelf bezig een ombouw voor de afzuigkap te maken, wil ik een andere keukenvloer en ben ik me aan het oriënteren op een ander aanrechtblad. De spatwand die in hetzelfde materiaal is gaat er dan ook af.

Ik hoop je weer een beetje meer op weg te hebben geholpen met deze blog wat betreft het wel of niet wrappen van je keuken. Mocht je nog meer keuken styling advies nodig hebben, daar is mijn keukenadvies natuurlijk een uitstekende raadgever voor!

Stephanie

Meet the author: Stephanie

Bij mij vind je de laatste woontrends gemixt met een eigen, persoonlijke touch. Een duidelijk kleurpalet als basis waarin in je laat zien dat er ruimte is voor budget versus design en welke gedurfde keuzes de juiste zijn om te maken. Zo krijg je een interieur dat niet snel zal vervelen en waar altijd nog ruimte zit voor verandering en een persoonlijke inbreng.

Durf in grote items rigoreus te kiezen en werk van daaruit naar de kleinere dingen toe. Verf spannend? Helemaal niet, dat is het snelst gewisseld!

Join the club for endless inspiration & freebies

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de shop