Boho tuin inrichten: musthaves om de Ibiza tuin te creëren

Geschreven door:

Debbie

Geeft vaker te pas dan te onpas advies voor een 'gewaagd en vooral persoonlijk' interieur. Biedt vintage graag een glorieus tweede leven.

Heb je altijd al gedroomd van een eigen Bohemian paradijs in je achtertuin? Een plek waar je kunt ontspannen, genieten van de zon en de vrije geest van Ibiza kunt omarmen? Dan is het tijd om die dromen werkelijk te maken! In dit blog laat ik je zien hoe je jouw eigen Ibiza tuin creëert met dé musthaves van fonQ die in deze stijl niet mogen ontbreken.

De Bohemian stijl is een perfecte mix van modern en excentriek, met vintage en retro elementen. Wees dus niet bang om een beetje wild te gaan. Mix en match antieke stukken met hergebruikte materialen, voeg een scheutje kleurrijke verf toe aan je plantenpotten of pergola, stapel textiel op en vergeet de sfeerverlichting niet.

In dit blog nemen we meteen een kijkje in de tuin van Stijlicoon Mardou, want als er iemand weet hoe je deze stijl in de tuin doorvoert is zij het!

Ibiza tuin

Kies voor een luxe daybed

Een daybed is één van de nieuwste musthaves als het gaat om ideeën voor tuinmeubelen. Het past perfect in een boho geïnspireerde achtertuin, vooral als je kiest voor een exotisch printje. Om de look nog een extra vleugje luxe te geven, omlijst ‘m met een pergola.

Creëer een luchtige en romantische sfeer door lichte, doorzichtige gordijnen aan de zijkanten van de pergola te draperen. Om de gezellige ambiance te verlichten zodra de avond valt, voeg je lantaarns toe van bamboe, gevlochten touw of koper. Zo geniet je van een heerlijk ontspannen en sfeervolle buitenruimte.

bamboe ligbed ibiza tuin

Luxe ligbed van bamboe

Dit tweepersoonsligbed van bamboe is ideaal om even bij te komen en te genieten van je tijd in je tuin, op je terras of langs je zwembad.

macrame plantenhanger ibiza tuin

Macramé plantenhanger

Als het twisted is, moet het wel goed zijn! Door planten op te hangen worden ze meteen een blikvanger. Deze handgemaakte macramé mand van katoen is het perfecte thuis voor je kamerplant.

bamboe pergola ibiza tuin

Bamboe pergola

Deze bamboe pergola is een echte blikvanger in je tuin en de ideale geleider voor Toscaanse Jasmijn en andere klimplanten.

bamboe lantaarn ibiza tuin

Bamboe lantaarn

Deze bamboe lantaarn van Bloomingville is gevlochten in een mandachtige vorm. Hij omlijst prachtig het licht binnenin en geeft een glinsterend effect. Binnenin de lantaarn zit een glazen inzet voor kaarsen, handig!

Stapel kleurrijke kussens op

Is je bestaande meubilair aan de neutrale kant is, maar wil je toch een vleugje boho toevoegen? Voeg dan een vleugje kleur en patroon toe met sierkussens. Kies voor kussens in levendige kleuren zoals turquoise, roze, geel of oranje. Deze felle tinten passen perfect bij de vrolijke en energieke uitstraling van de Ibiza-tuin.

Natuurlijke kleuren zoals terracotta, klei, khaki en andere tinten groen creëren een ontspannen, relaxte uitstraling die perfect is als achtergrond voor enkele accessoires in gedurfde en opbeurende tinten. Door je overkapping of schutting in deze kleur te verven, breng je de boho-stijl in je tuin maar hou je het geheel veelzijdig genoeg om gemakkelijk te kunnen veranderen in de toekomst. Durf ook te spelen met verschillende patronen en texturen. Denk aan geometrische prints, bloemmotieven, etnische details of zelfs franjes voor een extra speels effect.

sierkussens ibiza tuin

Muted Clay

Deze kussenhoes van Dutch Decor is een echte toevoeging aan je Boho tuin met de warme, effen kleur en gezellige franjes. En niet geheel onbelangrijk, kussens van dit merk hebben een heel fijn prijskaartje.

Printed Tokyo

Het HKliving printed sierkussen heeft een prachtige “Japanse” print en is afgewerkt met een messingkleurige rits, sierlijk en chic!

sierkussens ibiza tuin

In the Mood

Met dit Kanta-kussen van In the Mood heb je niet alleen een decoratiestuk voor op de bank, hij is ook erg functioneel. Het kussen is gemaakt van katoen met bruin motief en voelt heerlijk zacht aan.

sierkussens ibiza tuin

Potters clay

Nog zo’n fijn kussen van Dutch Decor is deze oranje variant met een speels, driedimensionaal geometrisch patroon. Hij is lekker groot met 40×60 centimeter – ideaal om lekker op weg te dromen.

Voeg een sierlijke parasol toe

Tuinparasols zijn er in allerlei uitvoeringen, maar als je op zoek bent naar Ibiza tuin ideeën, is het tijd om moderne looks opzij te zetten. Ga in plaats daarvan voor een opvallende parasol met kleurrijke patronen en decoratieve details, zoals kwastjes of franjes en schelpen. Die trekken de aandacht!

Mijn persoonlijke favoriet zijn parasols gemaakt van Raffia. Deze natuurlijke en authentieke parasols stralen een ontspannen en tropisch sfeertje uit, waardoor je tuin écht tot leven komt.

parasol met bananenbladeren ibiza tuin

Parasol met bananenbladeren

Deze bamboe parasol met dak van bananenbladeren beschermt je tegen zonlicht wanneer je in de tuin, of op je terras of patio zit. En niet onbelangrijk: het is een plaatje om naar te kijken!

Parasol met kwastjes en kleur

Een vleugje zomer in de tuin? Dan is deze perzikkleurige parasol misschien wel jouw perfect match. De combinatie met het donkere hout zorgt voor een warme sfeer en de leuke schelpjes en kwastjes maken ‘m bijzonder.

macrame parasol ibiza tuin

Macramé parasol

Als je het liever een beetje neutraal houdt in de tuin is deze parasol van macramé een goede optie. Met de gehaakte parasol van katoen haal je meteen een vleugje boho in je tuin.

Terracotta parasol

Met deze vrolijke parasol van by fonQ creëer je een gezellige schaduwplek in de tuin. Het frisse design en de kwastjes geven de parasol een bohemian tintje. Schenk een heerlijk koud drankje in en geniet van de schaduw!

Ibiza tuin

Creëer sfeer met natuurlijke materialen

Natuurlijk materialen zijn essentieel voor een authentieke boho-uitstraling. Denk aan bamboe, riet, hout en katoen. Gebruik deze materialen in meubels, decoratieve elementen en accessoires. Hang dromenvangers op, leg gevlochten matten neer en voeg manden toe om een rustieke en organische sfeer te creëren.

Vergeet ook niet om groene planten en bloemen toe te voegen om het contact met de natuur te benadrukken. Planten zoals varens, vetplanten en kleurrijke bloemen geven een levendige en frisse uitstraling aan je boho-tuin.

Lees ook: de kunst van de juiste boho kunst vinden

ibiza tuin dromenvanger

Dromenvanger

Om een droom te vangen moet je hem najagen! Met deze prachtige dromenvanger voeg je meteen een zomerse vibe toe in je tuin. Ideaal voor onder de overkapping.

Pauwstoel is perfect voor je ibiza tuin

Pauwstoel

Sleep deze beauty mee naar buiten, leg er een kleurrijk plaid op en kussens en waan jezelf direct op vakantie. Laat hem niet in de tuin staan, want dan verkleurt ‘ie.

Bananenplant

Geen enkele tuin is af zonder een beetje groen. Met deze bananenplant met gevlochten mand heb je binnen én buiten een mooie eyecatcher. In de winter neem je ‘m gewoon weer mee naar binnen.

Rotan lampenkap

Met deze handgemaakte hanglamp gemaakt van rotan creëer je een echte boho vibe in jouw overdekte buitenruimte. Liever een ander kleurtje? Je kunt rotan heel makkelijk spuiten in een andere kleur.

Nestel je in Bohemian comfort

Bij de Boho-stijl draait alles om relaxed comfort waar iedereen samen kan ontspannen. Dicht bij de aarde zijn, zorgt ervoor dat je je geaard voelt. Daarom zijn poefs en opvouwbare matraskussens een favoriete keuze als het gaat om Bohemian tuinideeën. 


Kies voor gedurfde kleuren en opvallende prints die passen bij je persoonlijke stijl en de sfeer die je wilt creëren. Denk aan etnische motieven, tie-dye designs of geometrische patronen. Dit draagt bij aan de levendige en eclectische uitstraling van je Boho tuin. Vergeet ook niet om te spelen met texturen en materialen. Voeg bijvoorbeeld gehaakte kussens, macramé hangstoelen of een vloerkleed van jute toe voor een extra Bohemian touch.

Setje bijzettafels

Multifunctioneel en handig; dat zijn de bijzettafels van Clayre & Eef! Prachtig voor een vaas vol bloemen, handig voor de lectuur en tijdschriften of een dienblad met hapjes.

Matraskussen

Een matraskussen komt altijd van pas! Gebruik het in een stoel, op een bankje of als een matras op een daybed. Deze van het leuke merk Madam Stoltz komt met een streep en bloemenprint en is aan twee zijdes te gebruiken.

Macramé poef in je ibiza tuin

Macramé poef

Geniet van een ontspannend moment op deze rustieke, handgemaakte, macramé katoenen poef. Lekker de beentjes omhoog en ontspannen maar in je Ibiza tuin!

Hangstoel voor je Ibiza tuin

Hangstoel

Zweef ontspannen boven de dagelijkse stress in de comfortabele hangstoel van tectake. Het lichte vlechtwerk van katoen en het zachte zitkussen passen zich perfect aan de vorm van je lichaam. We like!

Naast je Ibiza tuin ook een boho interieur creëren?

Zo, dat was het alweer! Met deze musthaves heb je alle ingrediënten in handen om de Ibiza tuin tot leven te brengen. En als je geen genoeg kunt krijgen (snappen we) en de boho vibe ook binnenshuis wilt doorvoeren, neem dan zeker een kijkje bij onze Bohemian interieurplannen. Ontdek hoe je met kleurrijke patronen, natuurlijke materialen en speelse accenten een warme en uitnodigende Bohemian sfeer kunt creëren in elke kamer van je huis.

Debbie

Meet the author: Debbie

Een uitgesproken interieurstijl vraagt om een antwoord met lef. Als vintagefan en verkoper ga ik je mijn geheim delen. In mijn stijladviezen vind je ‘anders dan anders’ prints én rijke kleuren. Creatieve budget-oplossingen en DIY-projecten. Voor de ultieme sfeerbeleving neem ik je mee terug in de tijd, en laat ik je zien hoe je tweedehands schatten combineert met eigentijds design. Bekijk mijn stijladviezen of lees mijn blogs met tips hoe óók jij goed voorbereid de vintagemarkt kan betreden.

Bij twijfel, doén! Je kunt beter spijt hebben van wat je wel gedaan hebt, dan wat je niet hebt gedaan. Er is altijd nog Marktplaats

Join the club for endless inspiration & freebies

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de shop