Tiny house make-over: kunst en stijl bij Arie en Veronica

Geschreven door:

Marrit

Interieur-, kleur- en vintage liefhebber. Gek op het combineren van oude met nieuwe items, en unieke items die je huis persoonlijkheid geven.


In de nieuwe make-over serie op YouTube volgt The Home Style Club telkens een stijlicoon bij de uitvoering van zijn of haar eigen interieurplan. Nadat Mies, Doortje en Michèle mij voor gingen, was het tijd om mijn kersverse interieurplannen te gebruiken voor een nieuwe make-over in deze serie. Ik neem je in deze blog mee in mijn keuzes om dit tiny house van kale huls om te toveren tot kleurrijk en gezellig huis.

De boodschap van deze bewoners was kort maar krachtig: leef je uit! Ze gaven aan erg van mijn kleurrijke stijl te houden en gaven ze mij alle ruimte om mijn ding te doen. Een ontzettende leuke opdracht dus! Toen ik deze ruimte voor het eerst binnenstapte was het nog kaal, de muren pas gestukt en een betonnen vloer. Een goede basis om mee te beginnen, ik voelde direct welke kant het op moest. Een prachtig uitzicht buiten dat we gingen accentueren door de kozijnen een donkere tint mee te geven, een XL gallery wall mét verstopte TV maar bovenal comfort en warmte. We gingen dus gauw aan de slag!


Aflevering terugkijken?
Bekijk de complete video op YouTube.

Kleurrijke tiny house make-over Marrit donebymyself The Home Style Club (17)
Kleurrijke tiny house make-over Marrit donebymyself The Home Style Club (26)

Niet bang voor een beetje kleur

Ik ben begonnen met het kleurenpalet samen te stellen, om de basis te leggen voor alle andere keuzes. Ik wist dat de bewoners (net zoals ik) van tinten zoals roze, rood en paars hielden, dus dat werd mijn uitgangspunt.

Statement muur

De grote muur kreeg de roze tint Mauve Madness, en werd daarmee direct de statement muur van de ruimte. Het plafond, dat bestond uit ruwe houten balken kreeg natuurlijk ook een kleur: Peach Pudding. Een prachtige lichte tint die door de roze ondertoon ook direct heel veel warmte toevoegt.

De laatste wand kreeg een rustige tint, Intuïtieve, om zo alle aandacht naar het prachtige uitzicht te laten gaan. Om dat uitzicht extra te benadrukken kregen de kozijnen daar een donkere tint, namelijk Black Lily. Alle kleuren zijn van Histor.

Stijltip: gebruik kleur om mooie aspecten te benadrukken, en gebruik neutrale tinten om iets weg te laten vallen. In dit geval benadrukten we dat mooie uitzicht door het met een donkere kleur als het ware “in te lijsten”.

Kleurrijke tiny house make-over Marrit donebymyself The Home Style Club (31)

Behang met details

Dan was er echter nog een wand over, namelijk de wand waar zowel de bank als de eettafel tegenaan zouden komen te staan. Die lange wand wilde ik extra benadrukken met een mooi behang. Ik koos voor dit behang uit de Waterfront collectie van Eijffinger. Neutraal van een afstand, met prachtige details van dichtbij. Ik ben dol op behang en de textuur die dit in de ruimte toevoegt.

Stijltip: net zoals bij verf, kun je bij behang proefstalen opvragen om te kijken hoe het er in de ruimte uitziet. Maak altijd gebruik van deze mogelijkheid want dit helpt je echt een goede keuze te maken.

Vortex patroonvloer

De vloer is ook een hele belangrijke in de ruimte, en hier koos ik de Vortex 368 van Moduleo. Omdat deze bewoners mij vrijbrief gaven en juist op zoek waren naar bijzondere details, koos ik dit patroon. Het is een waanzinnige vloer die precies de balans weet te vinden tussen opvallend, en opgaan in de ruimte als warme houten vloer. Perfect voor hier!

Kleurrijke tiny house make-over Marrit donebymyself The Home Style Club (8)

De zithoek

Nu de basis gelegd is kon ik verder met het inrichten. De bewoners hadden al een hele mooie bank, namelijk de New York van Zitmaxx. Deze modulaire bank paste prima in deze ruimte en dus werd dat het begin van de zithoek.

Voor mij kan in een zithoek een goed vloerkleed niet ontbreken, dus daarvoor koos ik bij Rozenkelim dit prachtige kleed uit. Voor de kleuren liet ik me inspireren door de overige kleuren in de ruimte. Verder kan een fijn bijzettafeltje met mooie accessoires niet ontbreken!

Shop de look

Sfeervolle verlichting

Om de lange wand te doorbreken koos ik voor een prachtige wandlamp wandlamp Seam van Serax. Een fijne plek voor wat licht, maar ook zeker om de lengte van de wand te breken. Ook aan de andere kant van de bank kwam een vloerlamp, zodat deze ruimte ook uitgelicht kon worden.

Tip: Slimme verlichting in huis zorgt voor een warm welkom. In deze make-over gebruikten we lichtbronnen van Wiz. Deze zijn zowel met een afstandsbediening als met de app makkelijk te bedienen, zodat je met één druk op de knop meteen de juiste sfeer voor elk moment kan bepalen.

Kleurrijke tiny house make-over Marrit donebymyself The Home Style Club (9)

Travertine

Voor de eethoek koos ik deze prachtige eettafel van Eleonora. Een warme houten poot met travertin blad die qua maat en uitstraling precies past. De eetkamerstoelen hadden ze al en hoefden dus niet vervangen te worden, heel fijn! Boven de tafel hing ik deze hanglamp van HKLiving die op een subtiele manier weer wat kleur in deze hoek bracht. Deze lamp moest niet te groot zijn om het prachtige uitzicht naar buiten niet te verstoren.

Opbergruimte

Naast de eettafel plaatste ik twee hoge kasten voor opbergruimte en om de lange wand te doorbreken. De open ruimtes in het midden kunnen gebruikt worden als display voor mooie en persoonlijke items. Naast de kast plaatste ik een grote plant, voor wat groen in deze hoek.

Shop de look

  • Eettafel Aikin (130 cm) van Eleonora
  • Eetkamerstoelen (eigen bezit)
  • Hanglamp Pendant rope van HKliving met slimme verlichting van Wiz
  • Hoge kasten Basu in de kleur Dust van WOOOD
  • Grote plant (Ctenanthe oppenheimiana) van Plantsome
Kleurrijke tiny house make-over Marrit donebymyself The Home Style Club (17)

Stijltip: probeer lange wanden altijd te doorbreken door te spelen met hoogtes. Naast de lange, lage bank gebruik ik in deze ruimte dus graag hoge kasten, maar dit kan ook een mooie wandlamp of kunstwerk zijn. Dit maakt het lijnenspel net even spannender.

Gallery wall

Als laatste restte mij dan het creëren van een goede oplossing voor de TV. Niet het mooiste item in huis, maar gelukkig is daar tegenwoordig die TV waar je kunst op kunt afspelen. Dat gaf me direct inspiratie voor de gallery wall die ik graag in dit huis wilde maken. De TV als middelpunt, zonder dat het zo zichtbaar een TV is: perfect!

Ik koos een selectie werken bij Werk aan de Muur om een gallery wall te creëren die een mix van stijlen heeft. Je ziet Oude Meesters, moderne kunstwerken en een foto. Ik houd van die mix omdat dit zorgt voor een persoonlijk verhaal dat past bij de bewoners.  In deze gallery wall zie je alle kleuren die je verder in de ruimte ziet terugkomen, en daarom past het zo goed. Ik vind het een waanzinnig mooi statement piece geworden.

Shop de look

Stylingtip: om je gallery wall goed te laten slagen, kun je op je computer de gallery wall al visualiseren. Knip en plak alle kunstwerken bij elkaar en zie welk effect dit geeft. Probeer verschillende werken en afmetingen uit en zie welke je het meest aanspreekt. Succes gegarandeerd!

Dressoir styling

Onder de TV plaatste ik dit mooie dressoir, voor opbergruimte. Erop zette ik onder andere deze prachtige tafellamp, gemaakt door Maud Woltman. Zij verzon een geweldig nieuw concept waar je je lamp helemaal zelf kunt samenstellen. Verschillende vormen en kleuren, en zo maakte ik deze lamp die precies past bij alle andere kleuren in de ruimte. Ook is een lampje op zo’n dressoir altijd een goed idee.

Stylingtip: koffietafelboeken zijn niet alleen geweldige stylingsobjecten, je kunt er natuurlijk ook heel veel inspiratie uit halen. Dit boek van Kelly Wearstler is een van mijn favorieten.

Gerse deur

Ook een mooie verandering die ik in deze woning mocht doorvoeren, is het vervangen van een saaie witte deur naar deze sfeervolle, aluminium deur van GewoonGers. En wauw, wat maakt dat een verschil! Via de website heb je allerlei opties om uit te kiezen en zie je direct hoe de deur eruit komt te zien. Meest fijne onderdeel: ze kunnen deze deuren in een bestaand kozijn plaatsen. Omdat de afmeting en plek hier al prima was, scheelt dat een grote verbouwing.

Ik koos voor de kleur brons met brons rookglas voor veel warmte in de kamer, en met het niet-doorzichtige glas voor privacy in de slaapkamer, die hierachter zit. Dan kijk je vanuit de bank niet op je bed, wel zo fijn. Het creëert door de warmte in het glas ook direct een fijne sfeer. Een hele mooie verandering!

Keuken make-over

Ook de keuken kreeg aandacht in deze make-over, die moest namelijk nog helemaal ontworpen worden. De hoek in deze ruimte leende zich perfect voor een hoekkeuken en ondanks dat dit een Tiny House is, konden we gelukkig een ruime keuken plaatsen met veel opbergruimte.

Ikea keuken met keukenfrontjes op maat

Er werd een basiskeuken van Ikea geplaatst die ik opleukte met frontjes van Frontz. Het combineren van een Ikea basis met custom frontjes geeft je de mogelijkheid om je keuken helemaal naar wens te maken, zonder de hoofdprijs te betalen. Heb je al een bestaande Ikea keuken maar is die niet meer helemaal naar wens? Dan is het vervangen van je keukenfrontjes een goede optie. Ik koos voor de “fingerprintproof kasjmiergrijs” frontjes van Frontz, als neutrale basis voor de keuken. Gouden greepjes, een gouden kraan en achterwand maakten dit plaatje helemaal af.

Shop de look

  • IKEA Metod keuken
  • Keukenfrontjes in fingerprintproof kasjmiergrijs van Frontz
  • Messing knop ANNE in maat S van Frontz
  • Keukenmengkraan DELSJÖN in messingkleur van Ikea
  • Wandpaneel LYSEKIL in geborsteld koperpatroon van Ikea

Stylingtip: via de website van Frontz kun je proefstalen bestellen. Op deze manier kun je in de ruimte zelf al goed inschatten welke het beste past.

Afgeronde wandplanken

Als laatste wilde ik het stukje wand tussen keuken en eettafel aankleden, en daar zijn deze planken van Handles & More perfect voor. De ronde hoeken, leren hengsels en het mooie hout staat hier perfect, en biedt plek voor fijne accessoires. Planten zijn daarin altijd een goed idee, dus die knappe plantjes van Plantsome kwamen er ook op te staan.

Shop de look

Creëer je eigen interieur in deze style

Ik hoop je met deze make-over te hebben geïnspireerd om ook met jouw interieur aan de slag te gaan. Houd jij ook van kleur, behang en warmte in je huis? In mijn interieurplannen vind je nog veel meer opties om deze stijl door te voeren, op jouw manier. Ik heb het internet voor je afgestruind om alle mooie pareltjes te selecteren, dus kijk vooral wat dit voor jouw huis kan betekenen. Heel erg bedankt voor het lezen en vooral: veel plezier!

Tip: kies je voor mijn woon- en eetkamerplan samen? Dan ontvang je €100,- gouden duo korting. En natuurlijk ontvang je leuke kortingen van onze partners in style.

Fotografie door Lotte van Uittert

Marrit

Meet the author: Marrit

Mijn naam is Marrit de Lang en ik woon samen met mijn man en 2 kinderen in een prachtige jaren ’30 woning inInterieur-, kleur- en vintage liefhebber. Gek op het combineren van oude met nieuwe items, en unieke items die je huis persoonlijkheid geven. Leeuwarden. Ik ben dol op de details van oude huizen en om die nog mooier te maken met fijne inrichting.

Mijn interieurstijl is kleurrijk met veel (oude) items met een verhaal. Ik zie een uitdaging in het creëren van een sfeervol interieur waar je de bewoners kunt herkennen.

Laat me je interieur zien wie je bent! Show die hobby’s, bijzondere vondsten en vondsten.

Join the club for endless inspiration & freebies

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de shop