Alles over de PVC visgraat vloer: een klassieke vloer in een modern jasje

Geschreven door:

Sofie

Er zijn regels zolang je hart maar een sprongetje maakt van alles wat je koopt. Gek op kleur en design statements. Co-founder van The Home Style Club

Ben je op zoek naar een vloer die zowel tijdloos als eigentijds is? Dan is de PVC visgraat vloer wellicht de perfecte keuze voor jouw interieur. In dit artikel lees je alles over de onverminderd populaire PVC visgraat vloer én tippen we de mooiste vloeren van Moduleo die perfect zijn voor dit legpatroon. Laat je inspireren!

De pvc visgraat vloer: wat is het?

Een visgraat vloer is een vloer die is gelegd in een patroon dat lijkt op – what’s in a name – de graat van een vis. Dit legpatroon wordt gekenmerkt door rechthoekige planken die in een hoek van negentig graden ten opzichte van elkaar worden gelegd. Het resultaat is een elegante vloer die zowel klassiek als modern oogt. De visgraat vloer is tijdloos en past bij vrijwel elke woonstijl: van Scandinavisch tot kleurrijk. Het legpatroon vindt haar oorsprong in Rome, waar de visgraat vloer in eerste instantie werd gebruikt bij het aanleggen van wegen. Nadat paleizen en landhuizen vloeren kregen met hetzelfde motief, werd de visgraat vloer een soort symbool van luxe. Tegenwoordig is de visgraat vloer zo populair dat het gekscherend te boek staat als interieurcliché. Desalniettemin is en blijft het een van de populairste legpatronen van dit moment. En wij snappen wel waarom!

visgraat vloer Linda Deense zomer
visgraat Linda

Visgraat of Hongaarse punt?

Naast de visgraat vloer wint ook de Hongaarse punt aan populariteit. Dit legpatroon wordt ook wel Chevron, Sergantstreep of Walvisgraat genoemd. De hoek van de Chevronvloer is een stukje scherper dan die van de visgraat: eerstgenoemde wordt in een hoek van 35 tot 55 graden gelegd. Dat maakt de Hongaarse punt iets meer rechtlijnig. Qua looks heb je voldoende mogelijkheden om te variëren: niet alleen kun je de kleur en het dessin van je pvc kiezen, ook de wijze van leggen is aanpasbaar aan jouw wensen. Heb je liever smalle, lange stroken? Of ga je voor een mix van vierkant en langwerpig? Opties genoeg.

Visgraat pvc vloer: hierom zo geliefd

Het tijdloze karakter, de veelzijdigheid en de mogelijkheid om een gevoel van grandeur toe te voegen aan je woonkamer of slaapvertrek, zijn zomaar wat redenen waarom de visgraat vloer al jarenlang zo populair is. Bovendien bieden visgraat vloeren dezelfde voordelen op het gebied van comfort en duurzaamheid als vloeren uit andere Moduleo-collecties. Met een visgraat vloer uit de Herringbone-collectie van Moduleo haal je de karakteristieke sfeer van oude herenhuizen en kastelen in huis. Dankzij het innovatieve Unizip® kliksysteem is dit type vloer bovendien sneller en makkelijker te plaatsen dan de meeste PVC vloeren. De visgraat vloeren van Moduleo worden verlijmd middels klassieke verlijming of een zelfklevende ondervloer. Ook fijn: op alle vloeren van Moduleo krijg je levenslange garantie!

Visgraat eiken

Ben je op zoek naar een pvc visgraat vloer met eiken look? Dan is de Blackjack Oak lijn misschien wel iets voor jou. Verkrijgbaar in drie verschillende tinten met elk een ander nuanceverschil. Een prachtige, licht eikenpatroon met natuurlijke nerven en knoesten. Met dat gekalkte gevoel, de zachte scheuren en die elegante knopen zijn je mogelijkheden werkelijk onbeperkt. Geschikt voor vloerverwarming tot 27 graden. Ook Sierra Oak is een prachtvloer: traditioneel, inspirerend en vol karakter. Sierra Oak is een subtiele knipoog naar tinten, texturen en patronen uit de natuur.

visgraatvloer moduleo
visgraat vloer

Visgraat houten vloer look

Droom je van een visgraat vloer met warme of doorleefde uitstraling? Dan word jij vast blij van de vloeren uit de Classic Oak of Country Oak-lijn. De Classic Oak is een warme pvc vloer vol contrastrijke kleuraccenten. Moduleo maakte met deze vloer een natuurgetrouwe weergave van eikenhout. Haast niet van echt te onderscheiden. Country Oak is een vloer met geschiedenis. Althans: zo oogt ‘ie. De kleuren en texturen zijn geïnspireerd op patronen van de natuur. Het resultaat? Een diepe, rustieke look.

Moduleo pvc vloer
pvc visgraat

Benieuwd of je favoriete dessin bij jouw interieur past? Bestel dan gratis vloerstaaltjes van Moduleo.

Over Moduleo

Moduleo is een van de Partners in Style van The Home Style Club – en daar zijn we trots op. Het merk staat bekend om haar realistische vloerdessins in vinyl- en pvc uitvoeringen. Voelbare houtnerven, reliëfstructuur en knoesten zorgen ervoor dat deze duurzame vloer haast niet van echt te onderscheiden is. Bij Moduleo is je vloer niet gewoon een vloer – het is een kunstwerk an zich. Wél een met isolerende eigenschappen en goed voor de akoestiek. Ideaal in combinatie met vloerverwarming. Klinkt goed? Is het ook!

visgraat slaapkamer

Hulp nodig met het kiezen van de juiste vloer?

Kom je er zelf niet uit met het kiezen van de vloer of vind je combineren lastig? Kies voor een compleet interieurplan per ruimte in huis van onze stijliconen. Daar vind je alle elementen voor het creëren van jouw woonstijl. Naast vloeren vind je in dit plan ook een uitgebreide selectie verfkleuren, gordijnen en accessoires. Waar wacht je nog op?

Sofie

Meet the author: Sofie

Interieur is al zolang ik weet één van mijn grootste passies en ik ben altijd op de hoogte van de nieuwste trends. Als Co-founder van The Home Style Club is het mijn missie om een mooi interieur voor iedereen haalbaar te maken. Van studentenkamer tot villa kun je met mijn stijladviezen uit de voeten. Mijn interieur is een mix van wat duurdere design items en super betaalbare meubels en accessoires. Ik ben gek op het speuren naar bijzondere items die een echt statement maken en het interieur persoonlijkheid geven. Bekijk welke stijladviezen ik aanbied of lees mijn inspirerende blog.

Zolang je het kleurenpalet gebruikt voor het uitkiezen van meubels en accessoires, kun je bijna niet mis gaan. Zorg dat deze kleuren gespreid door de ruimte terugkomen.

Join the club for endless inspiration & freebies

4
    4
    Winkelwagen
    mockup-eetkamer-Scandinavische disco-Suzanne
    Scandinavische Disco
    1 X  149,00 =  149,00
    mockup-scandinavische-woonkamer-Marian-fijninhuis
    Scandinavian Twist
    1 X  149,00 =  149,00
    mockup-eetkamer-bold-fabulous-sofie-de-kruijff
    Bold & Fabulous
    1 X  149,00 =  149,00
    mockup woonkamer stijladvies Mindy mindyschroor
    Bold romance
    1 X  149,00 =  149,00