Roy gaf Jeroen’s eetkamer een mini make-over met maximaal resultaat

Geschreven door:

Roy

Mixer en matcher. Ik hou ervan om items uit verschillende stijlen samen te brengen in een kleurrijk interieur. Met vintage en planten komt het plaatje samen.

Jeroen uit Velp was de gelukkige winnaar van de mini make-over die wij mochten verloten van Histor en Karwei. De uitdaging was groot: overal in huis zijn prachtige kleuren toegepast, maar in de eetkamer zijn de wanden – op het statement behang van Viktor & Rolf na – helemaal wit. Aan mij de eer om de wensen voor de eetkamer te vertalen naar een passend kleurenpalet. Ik laat ik je zien welke kleuren ik selecteerde en waarom. Ook neem ik je mee langs de items waarmee ik de ruimte afstylde. Met deze tips geef jij straks ook heel eenvoudig een flinke upgrade aan jouw kamer.

De eetkamer van Jeroen is op het eerste gezicht al ontzettend mooi. Niet alleen het behang valt op. Veel mensen zullen zelfs zeggen dat deze kamer met smaakvolle meubels en vintage items al helemaal af is. Toch was Jeroen niet blij met de witte wanden. De kleur die deze ruimte moet samentrekken heeft hij helaas nog niet kunnen vinden.

Before: zo zag de eethoek eruit voordat ik begon

After: op zoek naar de juiste combinatie

De verfkleuren koos ik uit het trendpalet van Histor bij Karwei en bestaat uit negen prachtige kleuren. Mijn oog viel direct op Peach Pudding. De eetkamer heeft namelijk vooral verzachting nodig en dat is precies wat deze roze tint doet. Door de groene kleur Pine Crush op de andere wand toe te passen ontstaat een sfeervolle combinatie tussen roze en groen. Dit zorgt voor een tikje lef, maar omdat het zachte kleuren zijn overheersen ze niet. 

Gebruikte verfkleuren

  • Peach Pudding
  • Pine Crush
peach pudding histor

Werken met bestaande elementen

In een mini make-over is het belangrijk om wat al mooi is nòg mooier te laten uitkomen. Dat is heel anders in een make-over waarbij je alles grotendeels vervangt. De doorgang naar de eetkamer was al in een toffe roze kleur geverfd.

Door een zachtroze tint te kiezen betrek ik dat bestaande element meer bij deze ruimte. Daarnaast zorgt Peach Pudding voor een warmere uitstraling, waardoor het contrast met het zwartstalen meubel minder groot wordt – met een gezelliger totaalbeeld tot gevolg.

Pine crush histor

Pine crush

De groene kleur Pine Crush ondersteunt het vintage gevoel en houdt de ruimte fris. Doordat de gekozen kleuren zacht van tint zijn, blijven ze ondergeschikt aan het behang. Op deze manier voeg ik veel kleur toe aan de ruimte, zonder dat het een druk geheel wordt.

Ook in de styling gebruikte ik grotendeels de bestaande items. Deze plaatste ik soms net iets anders terug voor een iets rustiger beeld. Natuurlijk voegde ik een aantal mooie items toe die ik shopte bij Karwei om de make-over compleet te maken.

Meer zien uit Jeroen’s huis? Volg hem op Instagram @jawsmaleinteriordesign.

spiegel karwei met golvende vormen met groene muur pine crush van histor

Speels contrast

De ingelijste platen aan de wand verving ik door een grote, golvende spiegel met een opvallende vormgeving van Karwei. Hierdoor ontstaat een speels contrast met de vintage kast. Door de grote maat van de spiegel wordt de wand mooi gevuld en behoud ik rust. Daarnaast zorgt een spiegel altijd voor een ruimtelijk gevoel.

Tip: bij onze kleur- en behangplannen ontvang je 40% korting op verf van Histor MY color.

kunstbamboe

Doe maar groen

Planten doen het altijd goed om een hoek aan te kleden. Zo ook deze kunstbamboe. De vormtaal van de speelse kleine bladeren gaat mooi samen met de tekeningen op het behang. De donkergroene pot zorgt voor een fijne herhaling van kleur. Ik plaatste het geheel op een bijzettafel van keramiek in dezelfde kleur als de spiegel.

Eyecatcher

Op tafel plaatste ik deze toffe vaas met citroenen. De opvallende vormgeving is een ware eyecatcher op de lichte tafel. Ook hier pas ik de kracht van herhaling toe – het roze en groen komen namelijk ook in deze vaas terug. Op deze manier heb ik de ruimte helemaal samengetrokken. Mini make-over geslaagd!

Wil jij ook kans maken op een make-over bij jou thuis? Hou ons Instagram kanaal @thehomestyleclubcom in de gaten, want we verloten regelmatig leuke producten en wie weet binnenkort wel weer een nieuwe mini make-over!

Roy

Meet the author: Roy

Als stylist ben ik graag met interieurs bezig en het maken van de stijladviezen voor The Home Style Club is dan ook een feestje! In mijn adviezen zul je een mix tegenkomen van items uit verschillende stijlen. Door kleurrijk met modern en industrieel af te wisselen kun jij uit mijn adviezen heel eenvoudig de voor jou perfecte mix bepalen. Uiteraard voorzie ik je van de nodige tips en laat ik je mijn favoriete combinaties zien. Dus neem een kijkje in mijn stijladviezen zodat ook jij als een pro aan de slag kunt.

Kleur is voor veel mensen spannend. Ik laat je graag zien hoe je kleur toepast en combineert zonder dat je eindigt als een kermis.

Join the club for endless inspiration & freebies

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de shop