Binnenkijken in het Scandinavische nieuwbouwappartement van Laura

Geschreven door:

Laura

Interieur is mijn grootste hobby en daar kan ik mij oneindig mee vermaken - Eet iedere zaterdag een tompouce - Owner @puurbylaura

Van de vloeren tot de keuken: als eerste bewoner van dit nieuwbouwappartement in Leiden kon Laura alles zelf bepalen. Ze woont er sinds 2015 en heeft het (bijna) helemaal eigen gemaakt. ,,De basis van mijn interieur is Scandinavisch, maar wel met een kleurrijke touch. Ook botanisch zit er wel een beetje in.”

Aan de slag in de tuin

Laura: ,,In de acht jaar dat ik hier woon is de tuin een beetje het ondergeschoven kindje geweest. Ik ben er eindelijk mee begonnen. Recent heb ik een scheidingswand geplaatst, zodat het iets huiselijker wordt. Deze heb ik een warme kleur gegeven. Ook heb ik zelf plantenbakken gemaakt. Heel leuk om te doen en mooi om te zien hoe mijn tuin nu al is veranderd in een fijne plek om de zomer door te brengen. Ik ben heel trots op dit huis, want ik heb het alleen gekocht. Nu starters het zo moeilijk hebben, besef ik dat ik geluk heb gehad. Ik ben heel blij dat dit van mij is.”

bohemian tuin laura
doorkijkje-laura

Zelf de basis kiezen

,,Als eerste bewoner van een nieuwbouwhuis kon ik alles zelf bepalen. Zo heb ik de vloer uitgekozen, de kleuren op de muur, de keuken… Ik kon er letterlijk alle kanten mee op. De woonkamer is mijn favoriete plek. Vanaf de bank heb ik zicht op de keuken, de tuin en de rest van de ruimte. Mocht ik ooit verhuizen, dan gaan mijn rozenkelim en vakkenkast mee. De kast heb ik zelf ontworpen en op maat laten maken. Het is de ideale plek om mijn vakantiefoto’s en interieurvondsten in uit te stallen.”

laura-thuisbylaura
kapstok

Mijn stijl in huis brengen? | Ontdek mijn stijladviezen

Hometour op papier

,,Bij binnenkomst valt de kapstok direct op. Veel te veel jassen – ik moet er echt een paar weg doen. De kapstok is zelfs al een keer naar beneden gevallen. In de hal heb ik ook een retro kastje staan met vintage bloempotten en droogbloemen. Ik word altijd heel blij als ik daar langsloop. Een mooie binnenkomer.”

laura-geschilderde-radiator

,,Schilder de radiator mee in de kleur van de muur. Zo valt ‘ie veel minder op. Alles wat ik niet mooi vind, spuit ik goudkleurig. Tegels gebruiken kan ook een mooie oplossing zijn.”

Laura

Budgettip voor de keuken

,,Mijn keuken is vrij neutraal – wit met grijs. Ik koos destijds voor een budgetkeuken. Als kleuraccent heb ik de achterwand betegeld met roze zelliges. Ook heb ik de kraan verruild voor een goudkleurig exemplaar. Met een klein budget heb ik mijn keuken zo een luxere uitstraling gegeven.”

eethoek-laura-merlot-mania

Zelf meubels ontwerpen

,,In de woonkamer valt de vakkenkast op, die heb ik zelf ontworpen. Ook het tv-meubel bedacht ik zelf. Beide meubels zijn gemaakt van underlayment. Door hetzelfde materiaal te gebruiken op meerdere plekken creëer je eenheid in het interieur. In de hoek van de woonkamer staat een fijne, lichtgrijze plofbank. Hij staat er al jaren en is eigenlijk wel eens toe aan vernieuwing, maar hij zit nog steeds fijn. De bank combineerde ik met ronde salontafeltjes. De eettafel is ook rond. Ik vind het fijn om aan tafel te borrelen en te eten met vriendinnen. Soms doe ik hier ook de administratie voor Puur By Laura. Er staat vaak een mooie bos bloemen op tafel.”

open vakkenkast underlayment laura
zithoek-grijze-bank-laura

Een huis vol DIY-projecten

,,Mijn woning is gelijkvloers en ik heb twee slaapkamers. Een daarvan gebruik ik als inloopkast en werkkamer voor mijn webshop. In die ruimte pak ik alle pakketjes in. In mijn slaapkamer heb ik zelf een bedombouw gemaakt. Ik heb een kapstok aan de wand waar ik mijn mooiste kledingstukken verzamel. Superleuk om naar te kijken en af te wisselen, daarmee breng je gelijk wat kleur in de kamer. Eerder had ik een hoofdbord van twee oude sjoelbakken, die ik met een likje verf een andere look gaf. Nog zo’n leuke, goedkope DIY met een uniek resultaat.”

slaapkamer-laura
geschilderd nachtkastje laura

Woondroom: een vrijstaand bad

,,Mijn grootste woondroom is een bad. Ik heb een opblaasbad die ik graag gebruik om een boekje te lezen en te ontspannen. Een vrijstaand bad in mijn slaapkamer of in een hele mooie badkamer zou toch wel een droom zijn die uitkomt. Ik heb mijn badkamer met een klein budget gezellig gemaakt. Door accessoires toe te voegen en een mooi badkamermeubel te kiezen heb ik mijn standaard badkamer omgetoverd tot fijne ruimte.”

Fotografie door Lotte van Uittert

laura in opblaasbad

Creëer een Flower Power interieur
met de stijladviezen van Laura

wavicon

Laura

Meet the author: Laura

Mijn naam is Laura Heemskerk, getogen in Rijnsburg en sinds 7 jaar trots eigenaresse van een fijn nieuwbouwappartement in Leiden. Doordeweeks ben ik een gelukkig project manager en in mijn vrije tijd kan ik me eindeloos vermaken met mijn interieur en uiterlijke verzorging. Mijn stijl is een mix van Scandinavisch, retro, heel veel kleur en een tikkeltje botanisch. Ik hou van natuurlijke rood tinten, zoals terracotta, zalm, donker roze en natuurlijk oranje. Oranje is my happy colour, zwanen mijn lievelingsdieren en ik heb mijn hart op m’n tong.

Als je klein woont, moet je roeien met de riemen die je hebt. Door in de hoogte te werken creëer je meer plek om spullen op te bergen of uit te stallen.

Join the club for endless inspiration & freebies

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de shop