Stap binnen in een badkamer die voelt als een boetiekhotel in Parijs – met warme kleuren, luxe materialen en een vleugje romantiek. Een ruimte die je gezien móét hebben.
Met rijke bordeauxrode muren, klassiek Calacatta Viola marmer en een originele indeling voelt deze badkamer als een intiem toevluchtsoord. Achter authentieke Franse deuren ontdek je een aangename ruimte met een verborgen bad en uitzicht over de bollenvelden – een plek waar je de tijd vergeet. Subtiele details zoals een café-gordijn, kunst aan de muur en een gedurfde mix van tegelpatronen geven deze badkamer karakter, elegantie en een vleugje Parijs. De dubbele regendouche in messing maakt het plaatje af: een badkamer waar stijl, comfort en romantiek samenkomen.
Benieuwd hoe deze Parijse sfeer samenkomt met slimme indelingen en stijlvolle details? Scroll snel verder voor een kijkje in deze unieke badkamer vol karakter en contrast.
Aflevering gemist? Klik hier om de complete video te bekijken en laat je inspireren.
Van compact en vintage naar luxe burgundy
Toen we het huis kochten, was de badkamer nog vrij nieuw. Toch was het een ruimte van nét iets meer dan 4 m² – aan de kleine kant voor een jong gezin én totaal niet onze stijl. De indeling bestond uit een inloopdouche met een smalle toegang (allesbehalve praktisch), een toilet en een vintage dressoir met twee waskommen.
Direct naast de badkamer bevond zich een extra kamer die door de vorige bewoners als studeerruimte werd gebruikt, en bij ons vooral fungeerde als tijdelijke kluskamer tijdens de verbouwing. Al snel zagen we de potentie: door deze ruimte bij de badkamer te trekken, konden we écht iets bijzonders maken.
Onze wens: een ruime, rustgevende badkamer vol fijne hoekjes om je even helemaal terug te trekken. In ons vorige huis gingen we meerdere keren per week in bad – dat werd dus meteen een absolute must voor deze nieuwe ruimte. Daarnaast droomde ik al lang van een dubbele douche én een vleugje wellness in huis, compleet met een Sunshower voor dat ultieme verwenmoment.
Originele indeling
Door de twee ruimtes samen te voegen, kregen we een blanco canvas van zo’n 2 bij 5 meter terug. We kozen ervoor om enkele bestaande aansluitingen te behouden, zodat we het toilet en de douche niet hoefden te verleggen – wel zo praktisch.
Omdat een apart toilet op de bovenverdieping geen optie was, wilden we in de badkamer wél een gevoel van privacy creëren. Door de ruimte slim te benutten voor een dubbele douche, ontstond er als vanzelf een lange scheidingswand tussen het toilet en de doucheruimte. Dit gaf meteen de mogelijkheid om een fonteintje bij het toilet te plaatsen – ideaal voor de ochtendspits met een gezin.
Op Pinterest had ik al allerlei beelden van ingebouwde hamambaden verzameld, en dit was hét moment om die droom tot leven te brengen. De lange achterwand van de ruimte is namelijk schuin en daardoor minder geschikt voor een meubel of kastruimte. Door een muurtje te plaatsen tussen het bad en het wasmeubel, ontstond er een beschut, verscholen bad en een mooie nis voor de dubbele wastafels. Zo bleef er bovendien veel open ruimte over in het midden van de badkamer – precies wat we wilden: luchtig én luxe.
Tip: Lees onze blogs over hoe je een originele badkamer indeling kunt maken!
Moodboard: uren op Pinterest scrollen
Het begon allemaal met een gevoel. Een sfeer. Urenlang dwaalde ik over Pinterest, op zoek naar beelden die dat gevoel konden vangen: warm, romantisch, een tikkeltje dramatisch, maar ook rustgevend en rijk aan textuur. Langzaam ontstond een helder beeld van wat deze badkamer moest worden.
Diep bordeauxrood, zachte zand-tinten en natuursteen met karakter. De elegante Calacatta Viola met z’n paarse aders werd het stralende middelpunt. Gecombineerd met klassieke Franse invloeden zoals een café-gordijn, messing kranen en houten accenten, vormde zich een ruimte die voelt als een boutique hotel in Parijs.
Elke afbeelding op dit moodboard vertelt een stukje van dat verhaal. Van de warme tinten en gedurfde tegelpatronen tot het spel van licht en materiaal – dit was de blauwdruk voor onze droom-badkamer.
Monodek badkamerverf in iedere kleur te mengen
Wie zegt dat een badkamer wit, grijs of waterblauw moet zijn? Juist in deze ruimte mag je uitpakken. Voor onze badkamer kozen we een diepe, warme tint die het geheel een luxe, intieme sfeer geeft.
Het geheim? Monodek badkamerverf. Deze schimmelbestendige verf is speciaal ontwikkeld voor vochtige ruimtes én… hij is in iedere kleur te mengen! Zo konden we hem in de tint Enchanting Eggplant laten mengen, een rijke bordeaux-rode kleur die perfect matcht met het Calacatta Viola marmer.
Of je nu droomt van zacht zandbeige, gedurfd terracotta of diep donkergroen – met deze verf is alles mogelijk. En je badkamer? Die voelt ineens als een plek waar je echt even wilt blijven.
Tip: schilder de kozijnen ook meteen mee in dezelfde kleur (zijde lak)
Mooie tegelpatronen
Er zijn ontelbaar veel tegelpatronen om uit te kiezen – des te meer reden om voor iets bijzonders te gaan. Een enkele tegelkleur met een ton-sur-ton voeg zorgt voor een subtiele, elegante basis die het patroon op een verfijnde manier laat spreken.
Mag het wat uitgesprokener? Dan zorgen contrasterende kleuren voor een krachtig grafisch effect. Door te spelen met de verhoudingen bepaal je eenvoudig welke kleur de hoofdrol krijgt.
In onze badkamer ligt een vloer met ongeveer twee derde zwarte en een derde witte tegels – een balans die rust én spanning brengt. Een marmeren schaakbord vloer in zwart-wit was hier trouwens ook een fantastische optie geweest – tijdloos met een vleugje drama.
Tip: Op Pinterest zijn heel veel verschillende tegelpatronen te vinden. Maak een bord aan en sla je favorieten op!
Een badnis met uitzicht
De grootste reden voor deze verbouwing was toch wel het bad. Het fijnste moment van mijn dag is wanneer ik deze afsluit met mijn man in bad – hij met een glaasje wijn, ik met een kopje thee. We bespreken dan de dag en sluiten ons even helemaal af van de alledaagse drukte.
Het verscholen bad maakt dit moment nóg intiemer. Via het trappetje stap je het ingebouwde bad in. Hoewel het bad vrij smal is, zorgt de hoogte van 3,5 meter ervoor dat het allesbehalve benauwd aanvoelt.
De vintage verlichting brengt een romantische sfeer, terwijl het café-gordijn niet alleen een huiselijk gevoel geeft, maar ook de nodige privacy zodra we in bad stappen. En eenmaal ondergedompeld? Dan kan het gordijn open en genieten we van het uitzicht over de bollenvelden – of van een prachtige sterrenhemel.
Tip: wanneer je wandtegels zoals de Calacatta Viola tegels gebruikt op een verhoging of trappetje, gebruik dan anti slip stickers die speciaal voor de badkamer zijn. Ik kon deze gemakkelijk online vinden.
Shop de look
- Schakelaar Bright Little Things
- Kunstwerk ‘Meisje van het wilde Paard’ op aluminium dibond
- Stopcontact Bright Little Things
- Café-gordijn linnen
- Badrekje goud
- Rotan schaal op voet – Bungalow
- Ben Obvio bad 180×80 (Brugman)
- Ben Engraved Line handdouche met thermostaat (Brugman)
- Vloertegels Topcer 1314 Black 10×30 cm en 1316 White 10×3 cm (Brugman)
- Wandtegel Calacatta Viola 120×120 cm (Brugman)
- Vintage wandlampje Reliving
- Histor Monodek badkamerverf gemengd in Enchanting Eggplant
Wastafelzuil van Calacatta Viola marmer: een echte eyecatcher
Om in de ochtendspits – met een jong gezin en straks misschien ook nog ijdele pubers – elkaar niet in de weg te lopen, had ik al snel de wens om bij het toilet een extra fonteintje te plaatsen. Niet alleen op Pinterest, maar ook tijdens een bezoek aan de designbeurs in Milaan werd ik steeds opnieuw aangetrokken door de mooiste waszuilen.
Wasbakken die, net als vroeger, helemaal doorlopen tot de grond en vaak uitgevoerd zijn in een opvallende kleur of prachtig natuursteen. Helaas vaak onbetaalbaar! Daarom ontstond het idee om de Calacatta Viola tegel, die in deze badkamer echt de hoofdrol speelt, ook te gebruiken voor een eigen zuil.
Onze Brugman-monteur Jeroen ging de uitdaging vol enthousiasme aan. Hij maakte een houten frame waarop hij de verstekgezaagde tegels plaatste – perfect passend onder het fonteintje. Een unieke oplossing die super stijlvol is.
Tip: plaats de zuil los en kit hem alleen vast aan het fonteintje. Zo kun je er makkelijk bij wanneer er iets met de afvoer of het kraantje is.
Shop de look
- Wandtegel Calacatta Viola 120×120 cm (Brugman)
- Ben Stelvio fontein mat beige (Brugman)
- Ben Engraved Line fonteinkraan (Brugman)
- Ben Vita spiegel 40×80 cm (Brugman)
- Kunstwerk ‘Bloemen op je hoofd’ op aluminium dibond
- Wandlamp vintage (Ikea) Reliving
- Histor Monodek badkamerverf gemengd in Enchanting Eggplant
Oude Franse deuren
Waar eerst twee aparte kamers waren, zaten dus ook twee deuren – allebei helaas op een onhandige plek. Daardoor kregen we carte blanche voor de plaatsing van een nieuwe deuropening. En omdat er genoeg ruimte was voor een brede deur van ongeveer één meter, ging mijn voorkeur meteen uit naar hoge, openslaande deuren. Juist omdat het plafond op deze wand maar liefst 3,5 meter hoog is, wilden we dat royale gevoel extra benadrukken.
We gingen op zoek naar karaktervolle, oude deuren die perfect zouden passen bij de Franse sfeer van de badkamer. Na het rondlopen tussen honderden exemplaren vonden we uiteindelijk onze favoriet. Belangrijk was dat er glas in zat, zodat er extra daglicht de badkamer binnenvalt. De onderste ruiten blinderen we nog met matfolie, zodat gasten zich vrij en comfortabel kunnen bewegen in de ruimte.
Shop de look
- Openslaande oude deuren
- Handdoekrek Ferm Living
- Hanglampje van de rommelmarkt
- Ben Nature spiegel 100×60 cm (Brugman)
- Ben Engraved Line wastafel inbouwmengkraan (Brugman)
- Ben Linea onderkast eiken grijs 120 cm (Brugman)
- Ben opbouwkom 40cm beige (Brugman)
- Vloertegels Topcer 1314 Black 10×30 cm en 1316 White 10×3 cm (Brugman)
- Wandtegel Calacatta Viola 120×120 cm (Brugman)
- Antislip strips – op eigen risico 😉
- Histor Monodek badkamerverf gemengd in Enchanting Eggplant
Dubbele douche: romantisch samen douchen en de kinderen door de wasstraat
De dubbele douche was echt een droom die uitkwam. Niet alleen hadden we er de ruimte voor en staat het prachtig luxe, hij wordt ook verrassend vaak écht samen gebruikt.
Zo is het ideaal om de kinderen tegelijk onder de douche te zetten – nu ze dit nog willen. Dat bespaart ons elke ochtend en avond flink wat tijd tijdens de spitsmomenten. En ook met z’n tweeën douchen we regelmatig. Dan gaat de Sunshower aan op infraroodstand en voelt het bijna als een mini-spa, gewoon in onze eigen badkamer.
Shop de look
- Velsa Urban wandtegel bone zijdeglans 7,5 x 30 cm (Brugman)
- Wandtegel Calacatta Viola 120×120 cm (Brugman)
- Vloertegels Topcer 1314 Black 10×30 cm en 1316 White 10×3 cm (Brugman)
- Sunshower Plus/L Sand White
- Ben Vivid Nisdraaideur geborsteld messing (Brugman)
- Ben Engraved Line doucheset geborsteld messing (Brugman)
- Easydrain compact 30 tegel douchegoot – bijna onzichtbaar (Brugman)
- Handdoekhaak Ferm Living
Calacatta Viola marmer in de hoofdrol
Voor de echte eyecatcher in de badkamer viel mijn oog al snel op Calacatta Viola. De warme, paarse aders en het rijke marmerpatroon geven de ruimte precies die boetiek hotelsfeer waar ik naar op zoek was. Toch wilde ik de luxe uitstraling combineren met praktisch gebruik, en daarom kozen we voor een porseleinen tegel in deze look. Deze is niet alleen beeldschoon, maar ook keihard, krasvast en waterdicht – ideaal voor een badkamer waarin geleefd wordt.
We gebruikten de Calacatta Viola tegel op meerdere plekken in de ruimte, van de vloer tot de opvallende fonteinzuil naast het toilet. Doordat de tegel in groot formaat komt, zijn de voegen minimaal en komt het marmerpatroon echt tot zijn recht. En het mooiste? Het onderhoud is een fluitje van een cent. Geen gedoe met impregneren of vlekken, maar wel de volle luxe uitstraling van echt natuursteen. Precies de balans tussen schoonheid en functionaliteit waar ik naar op zoek was.
Lees ook: Badkamer marmer inspiratie: waanzinnige ideeën voor een chique look
Badkamerverlichting met vintage vondsten
Wat persoonlijkheid maakt een badkamer écht uniek. Wij zijn dol op het struinen over rommelmarkten, kringloopwinkels en scrollen op Reliving. Daar vond ik de drie vintage lampen die nu een prominente plek in de badkamer hebben gekregen. Ze zorgen voor karakter én vormen een spannend contrast met de strakke, moderne spiegels.
Tip: Wist je dat je gerust vintage verlichting in je badkamer kunt gebruiken? Zolang ze maar op voldoende afstand van de douche hangen, is er niets aan de hand. In een vochtige ruimte kunnen ze misschien iets sneller verouderen of licht gaan roesten – maar eerlijk? Juist dat geeft ze extra charme.
Kunst in de badkamer
In iedere ruimte hoort kunst en zo dus ook in de badkamer. Om inspiratie op te doen ging ik kijken welke kunst er in andere badkamers hangt. Ik kwam vrijwel niets tegen en misschien maar goed ook. Kunst is zo persoonlijk dat het eigenlijk vooral van belang was dat de kleur mooi aansluit bij de badkamer en dat het kunstwerk zelf een goed gevoel bij ons oproept.
Het oude schilderijtje met een meisje dat aan het badmintonnen is kocht ik op marktplaats toen ik opzoek was naar een echt Frans schilderijtje. Deze werd dan ook door Nederlanders die in Frankrijk wonen naar mij opgestuurd. Extra leuk natuurlijk.
Omdat we in de bollenstreek wonen en vanuit de badkamer direct zicht hebben op alle bloeiende bloemenvelden, moest dit natuurlijk ook terugkomen in een schilderij. Het kunstwerk ‘Bloemen op je hoofd’ heeft iets dromerigs en romantisch. Het contrast tussen het oude en nieuwe werk zorgt voor een extra statement.
Boven het bad kijk je naar de waanzinnige kunstwerk van Dagmar Pels ‘Meisje van het wilde paard’ . Dit werk is voor ons de verbeelding van ultieme vrijheid en levenslust. Maar zou zal iedereen er iets anders in zien en bij voelen.
Badmeubel met organiser
De bovenste lade van het massief eiken badkamermeubel is voor mij echt een gamechanger. Hier bewaar ik al mijn make-up, sieraden en dagelijkse essentials overzichtelijk bij elkaar. Met behulp van de lade-organizers is alles netjes verdeeld in vakken – van lipsticks en eyeliners tot kettingen en ringen. Zo hoef ik ’s ochtends nooit meer te zoeken en begint de dag meteen rustiger. De binnenlade opent soepel dankzij de softclose geleiders en blijft zelfs met dagelijks gebruik als nieuw aanvoelen.
Wat ik extra fijn vind, is dat deze lade niet alleen praktisch is, maar ook mooi blijft. Doordat het hout rondom geborsteld is, zie je de natuurlijke nerven nog goed – een subtiel detail dat de luxe uitstraling versterkt. Het ribbelfront geeft het meubel net dat beetje extra flair en maakt het een echte blikvanger in de ruimte. De combinatie van functionaliteit en stijl maakt dit badmeubel tot mijn favoriete hoekje van de badkamer.
Luxe messing regendouche
Wat deze doucheset voor mij echt bijzonder maakt, zit ‘m in de details. De fijne gegraveerde lijnen op de messing knoppen geven de set iets verfijnds en stijlvols, zonder dat het te opvallend wordt. Het geborstelde messing voelt warm aan en past perfect bij de rest van de badkamer. Een mooie mix van klassiek en modern, precies wat we zochten voor deze ruimte.
Naast dat hij mooi is, is hij ook nog eens heel fijn in gebruik. De gravering geeft extra grip, wat verrassend handig is met natte handen – en het voelt allemaal super degelijk aan. Van de grote regendouche tot de handdouche, alles klopt. En met een zachte doek houd je het moeiteloos mooi. Precies zo’n detail dat je elke dag weer laat genieten van je badkamer.
Raambekleding in de badkamer: Frans café gordijn
Het Franse cafégordijntje bij ons bad is misschien maar een klein detail, maar wel eentje die echt het verschil maakt. Niet alleen zorgt het voor nét dat beetje extra privacy wanneer we in bad stappen, het maakt de hele ruimte ook zachter en intiemer. En als we eenmaal in bad liggen, schuiven we het gordijn open om te genieten van het uitzicht over de bollenvelden — of van de sterrenhemel, als we ’s avonds badderen.
De stang en houders heb ik zelf uitgezocht, op maat gezaagd en gemonteerd. Het gordijntje zelf was gelukkig al precies in de juiste maat te vinden. Ik zag dit soort oplossingen steeds vaker op Pinterest voorbijkomen, maar ook in Parijs en in prachtige appartementen die we bezochten tijdens Milaan Design Week. Het voegt iets romantisch en huiselijks toe aan de badkamer, en maakt het geheel wat minder ‘hard’ of hol – iets wat je in badkamers snel hebt door al het tegelwerk.
We hebben gekozen voor een linnen gordijntje. Linnen is wat mij betreft het perfecte materiaal voor in de badkamer: het ademt, droogt snel en is van nature antibacterieel. Bovendien kreukt het prachtig, wat alleen maar bijdraagt aan die nonchalante, Franse sfeer waar ik zo van houd.
Spiegel met verwarming en lichtsensor
Een spiegel is in de badkamer natuurlijk onmisbaar, maar dat betekent niet dat je moet inleveren op stijl. Deze organisch gevormde spiegel zorgt niet alleen dat je fris en verzorgd de dag begint, hij maakt de hele ruimte optisch lichter en zachter. De vorm doorbreekt alle strakke lijnen van het meubel en de tegels, waardoor het geheel net dat speelse en uitnodigende randje krijgt.
Wat ik zelf extra leuk vond aan deze spiegel, is dat je ‘m op twee manieren kunt ophangen. De organische vorm werkt namelijk perfect met beide oriëntaties – dus afhankelijk van hoe de rest van je indeling is, kun je kiezen wat het mooist uitkomt. Wij hebben hem omgekeerd gehangen, zodat de bolling mooi meeloopt met de wand erachter.
Met zijn 120 cm breedte is het ook gewoon een heel praktische spiegel. Je kunt er met z’n tweeën tegelijk voor staan zonder dat je elkaar in de weg zit – ideaal tijdens de ochtendspits. En ook fijn: de spiegel volgt de breedte van het meubel mooi, waardoor het geheel in balans blijft. Functionaliteit én flair, precies wat je wil in een ruimte waar je elke dag begint en afsluit.
Boven het fonteintje hangt hij in het ovaal, deze vorm is ook heel stijlvol en elegant.
De finishing touch: matching schakelaars
Bij het ontwerpen van onze badkamer lette ik echt op álle details – dus ook op de schakelaars en stopcontacten. Die zijn vaak zo’n ondergeschoven kindje, terwijl ze juist overal in het zicht zitten. De exemplaren van Bright Little Things zijn daar het perfecte antwoord op. Ze zijn gemaakt van solid surface, een luxe en mat materiaal dat je misschien kent van keuken- of wastafelbladen. Super strak, minimalistisch én goed bestand tegen vocht – ideaal dus voor een badkamer.
Wat ik er zo mooi aan vind, is dat ze echt samensmelten met de muur. Geen schreeuwerige glanzende witte of grijze kunststof kastjes meer, maar subtiele schakelaars in een ton sur ton tint en een stopcontact met een bijna steenachtige uitstraling. Ze voelen bovendien heel solide aan, letterlijk – elke klik is zacht maar overtuigend. Het zijn van die kleine details die misschien niet meteen opvallen, maar die wel het verschil maken in de totaalbeleving van de ruimte.
Meer zien? Volg ons op YouTube!
Ik word weer helemaal enthousiast bij het zien van het eindresultaat van deze boetiek hotel badkamer en ik ben onwijs benieuwd wat jij ervan vindt. Laat het weten in een reactie onder de video of op Instagram. Ben je geïnspireerd door deze make-over? Bekijk de volledige video hier en blijf op de hoogte van onze volgende make-overs door ons te volgen op YouTube!
Fotografie door Lotte van Uittert