Je ziet ze in alle soorten en maten, de elementenbank. Maar waarom zou je zelf zo’n modulaire bank samenstellen? Wat zijn de voordelen? En welke kanten kun je ermee op? In dit artikel: drie creatieve opstellingen van de modulaire bank.
Elementen bank of modulaire bank?
Twee namen met dezelfde betekenis. Een modulaire bank (ook wel elementenbank genoemd) kun je zelf samenstellen door losse elementen met elkaar te combineren. Zo kun je beginnen met een basismodel en deze naar wens uitbreiden. Combineer een chaise longue met een tweezits, of gebruik deze elementen los van elkaar. Zo ontwerp jij een bank die helemaal past bij jou én de beschikbare ruimte. Ideaal dus.
Tip: doe jij al mee aan onze ontwerpwedstrijd? Je kunt je eigen droombank ontwerpen – èn winnen!
Modulaire bank samenstellen
Is het lastig om een modulaire bank samen te stellen? Eigenlijk niet, je hebt alleen meer mogelijkheden. Wanneer je voor een standaard model bank kiest, meet je vooraf de ruimte op die je tot je beschikking hebt. Dat is met een modulaire bank niet anders. De afmetingen van de losse elementen verschillen van elkaar. Veel meubelzaken die banken verkopen, zoals Zitmaxx, hebben een configurator op de site waarin jij jouw ideale bank in elkaar kunt klikken. Hoekelementen, zitgedeeltes en eindstukken: de mogelijkheden zijn eindeloos. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Hier vind je wat opties voor de modulaire bank:
Modulaire bank aan twee kanten zitten
Een optie die steeds vaker terugkomt in woonprogramma’s of make-over op televisie: de modulaire bank met zitmogelijkheid aan beide kanten. Handig als je een grote, vierkante zitkamer hebt of een lange ruimte speels wilt opdelen zoals Suzanne deed. Ook leuk: door een eilandje in het midden van de ruimte te creëren, breek je het geheel en zorg je ervoor dat je vanaf de bank contact hebt met de hele ruimte.
Modulaire bank rond
Modulaire banken met ronde vormen, zoals type New York of Lisette, winnen aan populariteit. Niet vreemd, want dit type bank geeft je interieur een vleugje luxe. Ronde vormen zorgen voor zachtheid in je interieur. Heb je gekozen voor een u-model of ronde modulaire hoekbank? Dan kun je één deel apart zetten om als chaise longue of daybed te gebruiken.
Modulaire hoekbank
Een modulaire hoekbank kun je neerzetten zoals je ‘m aanschaft, maar je kunt er ook voor kiezen om de elementen bij de hoek los te koppelen en deze tegenover elkaar te plaatsen. Zo ontstaan twee langere stukken bank waarmee je een afgesloten stuk zitkamer creëert. Mooi vloerkleed eronder, salontafel(tjes) er tussen en je hebt weer een andere opstelling.
Modulaire bank op pootjes
Een modulaire bank op pootjes geeft een ruimtelijker effect omdat je onder het meubel kunt kijken. Een bank zonder pootjes kan juist wat massief ogen. Kijk vooral naar de grootte van je woonkamer en stem het ontwerp van je modulaire bank daarop af. Een modulaire bank op pootjes, zoals Xanna of Payton, geeft nog meer mogelijkheden voor variatie: wat dacht je van een andere vormgeving of een kleurtje?
Wil je meer lezen over modulaire banken? Hier vind je de populairste modellen van dit moment.
Hulp nodig met het kiezen van de juiste bank?
Kom je er zelf niet uit met je woonkamer of kan je wel wat hulp gebruiken van onze stijliconen? In onze interieurplannen voor de woonkamer vind je alle elementen voor het creëren van jouw droominterieur. Van vloeren tot verfkleuren, gordijnen en accessoires. Alles is met elkaar te combineren, wat je budget ook is. Leuk extraatje: bij aanschaf van een interieurplan krijg je tijdelijk 99 euro korting op een bank van Zitmaxx!